Bilette, kiloya göre fiyat uygulaması baÅŸlattı

Güncelleme Tarihi:

Bilette, kiloya göre fiyat uygulaması başlattı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 13:55

Güney Pasifik Okyanusunda adalar topluluğundan oluşan Bağımsız Samoa Devletine ait Samoan Havayolları bugüne kadar görülmemiş bir uçak bilet ücretlendirmesi uygulaması yapıyor. Artık, yolcuların kilosu ile ödeyeceklerin ücret orantılı olacak. Yeni uygulamanın gerisinde yatan sebeplerden biri, ülkelede artan obezite tehlikesi.

Haberin Devamı

Güney Pasifik Okyanusu'nda adalar topluluğundan oluşan  Bağımsız Samoa Devletine ait şirket kiloya göre bilet fiyatlandırılması sistemine 4 ay önce başladı. Şirket yetkilisi Chris Langton yaptığı açıklamada şimdiya kadar yolculardan aldıkları geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirtiyor.

Langton uygulamaya ilk olarak şehirlerarası uçuşlarda başladıklarını ve sonrasında uluslararası uçuşlarda da kullanılmaya başlandığını dile getirdi.

Normalin üzerinde kilolu olan insanların, zayıf yolculara göre daha fazla para ödemelerine rağmen sistemi adil buldukları belirtiliyor.

Langton ‘Dünya Sağlık Örgütünün 2007 yılında yayınladığı raporda Samoa’daki obezite oranının yüzde 75 gibi yüksek oranlarda olduğunu ve geçtikleri bu sistemin insanların obezitenin ciddi bir problem olduğuna ilişkin algılarını açmaya yardımcı olacağını düşündüğünü de konuşmasına ekledi.

Haberin Devamı

Samoa Hava yolu şirketi "Bizim için bir kilo 1 kilodur. Herkese aynı oran uygulanır ve kilosu neyse ona göre ödeme yapar. Bu alanda en adil ücretlendirmeyi bulabileceğiniz havayolu biziz" diye mesaj verdi.

Havayolu şirketi bilet satışları, satılan koltuk sayısına göre değil, yolcu ve bagaj kilolarına göre hesaplanıyor. Yolculuğun uzunluğu da ücretlendirmeyi etkileyen bir diğer faktör.

Samoa Havayolları ile seyahat eden yolcular kilo başına 1.32 Samoa Talası yani yaklaşık olarak 1 lira 5 kuruş gibi bir ücret ediyorlar.

Bu dünyada ilk ücretlendirme sisteminin aileler için de çok avantajlı olduğunu dile getiren şirket yetkilisi Langton, çocuklar için yüzde 50 indirim veya yaş sınırlamalarının da bulunmadığını ekliyor.

Şimdiye kadar Samoan Hava yolları uygulamasını takip eden bir başka havayolu olmadı.

Şirket seyahat acentesi aracılığıyla seyahat edecek, 120 kiloya kadar olan yolcular için sabit fiyatlar belirliyor.

Langton son olarak da yolcu kilolarını mümkün olduÄŸunca çabuk öğrenmenin uygun ölçüde yükleme yapılabilmesi için önemli olduÄŸu bilgisini paylaşıyor. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!