Bilet yerine köy okullarına kırtasiye malzemesi

Güncelleme Tarihi:

Bilet yerine köy okullarına kırtasiye malzemesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:56

Bilet yerine köy okullarına kırtasiye malzemesi

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) yapılan müzik ve şiir dinletisinde, bilet yerine köy okullarına verilmek üzere kırtasiye malzemeleri alındı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve eşi de geceye getirdikleri kırtasiye malzemeleri ile katıldı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Vakfı (YUTOG), köy çocuklarına yardım amacıyla Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde müzik ve şiir dinletisi düzenledi. Geceye YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcısı Önder Can, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf Uzun, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve davetliler katıldılar. Oldukça kalabalık olan ve öğrencilerin yerlerde oturdukları, ayakta izledikleri gecede muhteşem bir şiir ve müzik ziyafeti sunuldu.

Gecede konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin daha önce de bu tür etkinliklerine şahit olduğunu hatırlatarak Van ve ilçelerdeki öğrencilere yaptıkları yardımları bizzat yerinde incelediğinin altını çizdi. Üniversite yönetimi olarak öğrencilere her türlü desteği sağladıklarını anlatan Rektör Battal, "Onlar, hayatın sadece derslerden ibaret olmadığını, yardım gibi kutsal bir amacın varlığını, sosyalleşmenin önemini bir kez daha vurguladılar. Bizim gençler gerçekten harika! Çocuklarımla gurur duyuyorum. Başta Dekan arkadaşım Prof. Dr. Zeki Taştan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ise öğrencilerin kutsal bir amaç için bir araya gelmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Bu tür etkinliklere Dekanlık olarak her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Söz sırası gençlerde. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Tuncer Orun, geceyi düzenleme amaçlarının köy okullarında okuyan öğrencilere yardım etmek olduğunu ifade ederek, "Bununla birlikte bizler, öğrenciliğin sadece derslerden veya not geçmekten ibaret olmadığını bir nebze de olsa göstermek ve tüm arkadaşlarımızla eğlenmektir" dedi.

Gecede çoğunluğu Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan gençler, davetlilere şiir ve müzik ziyafeti sunarken, geceye katılanlar Dekan Prof. Dr. Taştan’ın okuduğu şiirle hüzünlenip, Yrd. Doç. Dr. M. Metin Barlık’ın okuduğu Türkülerle coştu. Gece salonu dolduran büyük kalabalığın, "Hayat Bayram Olsa" şarkısını hep birlikte söylemesi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!