Bileğinin hakkıyla

Galatasaray-Trabzon maçı güzel bir antrenman maçı oldu iki taraf için de.

Haberin Devamı

Trabzonlu oyuncular için sakatlanma riski vardı. Nitekim Giray kupa finalinde oynar mı soru işareti var. Galatasaraylı oyuncuların Fenerbahçe maçında oynadıkları futbol ve yaptıkları mücadele aynen bu maçta devam etti. Hiç bir zaman bırakın beşinci vitesi dördüncü vitese bile oyunun sürati çıkarmadılar. Trabzon zaten galip gelmeye değil maçı bitirmeye gelmiş. İki taraf da birbirlerine centilmenler. Ama Galatasaray taraftarlarının tribüne astıkları pankart bence şık değildi. Tamam, Trabzonspor davasında haklı. Ama böyle bir maçta bunlara gerek yok.

Neden geç başladı

Hakem ilk yarıda oynanmayan süreyi iki dakika gösteriyor. Yani prensipli bir hakem, dakik. Peki maçı neden beş dakika geç başlatıyor. Size daha başka bir olay daha. Maçlara çıkarken iki takımın yanında çocuklar var. Bunların adedi 22 olmalı. 18’inin forması Süper Lig’de oynayan takımların forması, hakemlerin yanında olan dört tanesi de üzerinde milli takım forması olması gerekir. Dün herhalde 30 tane çocuk çıktı. Bir 30 daha yapsaydınız da kale arkasının yerine çocuk yuvası yapsaydınız. Vur deyince öldürüyoruz.

Başkanın payı büyük

Galatasaray üst üste ikinci yıl şampiyon oldu. Eğer Fenerbahçe bu yönetim zihniyetiyle devam ederse ki öyle gözüküyor daha çok şampiyon olurlar. Onun için de Galatasaray’ın seneye kendilerine daha bir dikkatli çeki düzen vermeleri gerekir. Eğer Fenerbahçe’ye bakarak hareket ederlerse hata ederler. Öyle ve ya böyle sarı kırmızılılar bileğinin haklarıyla iki yıl şampiyon oldular. Zaman zaman rakipleri mağdur edebiyatı yaptılar. Peki, sarı kırmızılılar sezon boyunca daha iyi futbol oynayabilir miydi? Kesinlikle evet. Daha az gol yerler miydi? Kesinlikle evet. Muslera’ya bu kadar iş düşmez miydi? Kesinlikle evet. O zaman hataların belli olduğu yerde pansumanı oraya yapıp neşteri oraya vurmak lazım. Tebrikler Galatasaray’a. Bu başarıda öylelikle başkan ve yönetimin de büyük payı vardır. Nasıl kötü olunca hesabı onlardan kesiyorsak iyi olunca da önce onları tebrik etmek lazım.

Yazarın Tüm Yazıları