Bilecik'te nevruz kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte nevruz kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 13:42

- Merkez ve Pazaryeri ilçesinde Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bilecik'te merkez ve Pazaryeri ilçesinde Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Nevruz'u yeni bir gün ve doğanın canlanması olarak sadece bu coğrafyada değil değişik yerlerde kutladığını söyledi.

Kardeşliğin ve dayanışmanın artmasını arzu ettiklerini ifade eden Vali Nayir, "Milli birlik ve beraberliğimizi bu bayramlarda bir daha hatırlamak ve buna ait olan çalışmalarımızı attırmak gayretlerimizi arttırmak zorundayız. Maalesef milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan değişik faaliyetlerin olduğu günümüzde hep birlikte yekvücut olarak bütün kalplerimizi birleştirerek, milli birlik ve beraberliğimize sekte vurmaya çalışan bütün terör örgütlerini ve çalışmalarını da bu birlikteliğimizle beraber lanetle kınamamız gerekir" dedi.

Haberin Devamı

Nayir, milli birlik ve beraberliği sağlama uğrunda kanlarını, canlarını ortaya koyan aziz şehitleri, güvenlik kuvvetlerini, kahraman orduyu da minnetle, şükranla yad etme gereğinde bulunduklarını dile getirerek, "Bizler en büyük ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberliğimizi, toplumsal dayanışmamızı, karşılıklı sevgi ve saygımızı arttırmaya çalışırken bunlara karşı yapılan her faaliyeti de inceden inceye takip edip alınması gereken önlemleri devletimiz aldığı gibi milletçe de bu faaliyetlerin karşısında durup bunlara karşı gerekli hassasiyeti göstermemiz lazım" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, protokol üyeleri boyalı yumurtaları tokuşturdu.

Program, Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'un nevruz ateşini yakması ve üzerinden atlamasıyla sona erdi.

- Pazaryeri

Pazaryeri Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam İbrahim Özdel, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Deniz, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tarih öğretmeni Şeyda Yılmaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Özdel, Canseven ve Yalçın tarafından nevruz ateşi yakıldı.

Haberin Devamı

Etkinlikler, şiir okuma, halat çekme ve çuval yarışı gösterisi ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!