Bilecik'te domuz avı

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte domuz avı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:46

- Osmaneli Ziraat Odası ile İstasyon Avcılık ve Atıcılık Kulübünce yaklaşık 80 avcının katıldığı sürek avı yapıldı- Kulüp başkanı Sever: - "Amacımız sadece yaban domuzu avlamak. Başka bir av yapmıyoruz"

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, ekili arazilere zarar veren hayvanlara karşı bir grup avcının katılımıyla yapılan sürek avında 17 domuz vuruldu.

Osmaneli Ziraat Odası ile İstasyon Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından organize edilen sürek avına, Bilecik, Bursa ve Adapazarı'ndan bir grup avcı katıldı.

Eğitimli köpekleriyle arazide ava çıkan grup, her biri 250-300 kilogram ağırlığında 17 yaban domuzunu vurarak etkinliği sonlandırdı.

Etkinlik sonrası Büyükyenice köyünde toplanan avcılara, muhtarlık tarafından sezon kapanışı dolayısıyla pilav ve ayran ikram edildi.

Oda Başkanı Ertuğrul Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avcıların kanun çerçevesinde tarımsal ürünlere zarar veren yaban domuzlarının telef edilmesi için gönüllü olarak bu ava katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yaban domuzunun meyve ve sebzelere büyük zarar verdiğini vurgulayan Ünver, "Çiftçimizin aylarca ekim ve bakımını yaparak hasat etmeyi beklediği ürünler zarar görüyor. Bunun için de profesyonel olarak avcılık yapan arkadaşlarımız hem tarım arazilerini koruyor hem de yaban hayvanlarından çiftçimizi uzak tutuyor" dedi.

İstasyon Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Eyüp Sever de tarım arazilerine zarar veren yaban domuzlarını bertaraf etmeleri için oda tarafından kendilerine av tüfeği fişekleri hediye edildiğini anlattı.

Profesyonel avcıların gönüllü olarak sürek avına çıktığını ve bu etkinliğe yaklaşık 80 kişilik grubun katıldığını ifade eden Sever, şöyle konuştu:

"Ava çıkmadan önce arkadaşlarla istişare yapıyoruz. Her avcı bulunduğu bölgede domuzlar çıkmadan önce şeritlere veya çamlık aralarındaki hedeflere ateş etmiyor. İlk önce hedefi görecek, daha sonra ateş edecek. Domuz avında 'dokuzlu' dediğimiz kurşunları kullanmıyoruz. Amacımız sadece yaban domuzu avlamak. Başka bir av yapmıyoruz. Vurduğumuz domuzları arazide veya ormanda bazı sıkıntılar olabilir diye gömüyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!