Bilecik'te "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 15:23

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği düzenlendi.

İl Müdürü Muhammed Akgül, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, daire müdürleri ve Okul Müdürü Meryem Avcu ile öğrencilerin katıldığı etkinlikte, zengin medeniyetin inşasında en az erkekler kadar kadınların da rolü ve emeğinin büyük olduğunu söyledi.

Kadınlara güzel fırsatlar sunulabilirse, toplum olarak o oranda daha güçlü olunabileceğini ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız, yetiştirdikleri nesillerle de geleceğin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bakanlığımızın çalışmalarıyla hayata geçirilen projelerle geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş, kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerekse sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır. Kadınlarımıza yönelik şiddetin önlenmesi ise ancak kurumlar arası ortak çabayla mümkündür. Bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kadının nitelik bakımından güçlü olması aileyi de toplumu da daha yukarılara taşıyacak, yükseltecektir. Kadının desteklenmesi güçlendirilmesi demek ailenin güçlenmesi demektir."

Haberin Devamı

Etkinlikte, psikologlar Özge Tokgöz "Aile içi iletişim", Nermin Kübra Avcı, "Toplumsal cinsiyet" ve öğretmen Ümit Yücekaş da "Çocuk hakları" konulu birer konuşma yaptı. Vali Nayir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayan öğretmenlere karanfil verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!