Bilecik Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bilecik Yöresel Ürünler Pazarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 18:28

Bilecik Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

Haberin Devamı

Cafer ELMAS /BİLECİK,(DHA)- BİLECİK'te bir ilk daha yaşanırken 51 ilin organik ve yöresel alışveriş stantları açıldı. 
Bilecik Belediyesi Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu kapsamında Kapalı Pazar Tuhafiye bölümünde Bilecik yöresel el sanatları, hediyelik eşya, el yapımı organik ürünler ve yeni tescillenen coğrafi ve marka tescili alınan ve başvurusu yapılan ürünler görücüye çıktı. Bilecik yöresel ürünlerinin tanıtıldığı 15 stantın yanısıra 51 ilden gelen yöresel  tescilli ürünler görücüye çıktı. Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kültür ve Turizm  Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İnanç Özçakmak ile birlikte açılan stantları ziyaret etti. Ürünlerin tatlarına bakan heyet stantları tek tek gezdi. 
Bilecik'in tanıtımı ile markalaşması adına atılan bir adım olarak gösterilen ve ilk defa organize edilen Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler alışveriş günleri hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu çerçevesinde ilimizde organik yöresel ürünler pazarının Bilecik halkı tarafından ilgi görmesi durumunda ileriki günlerde de bu pazarın yeniden kurulabileceğinin sinyalini verdi.
Başkan Yağcı, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
"Bilecik'te bir ilki daha yapmanın gururunu yaşıyoruz. Gerçekten Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu çerçevesinde, Bilecik'in yöresel ürünlerini ve ülkemizde bu alanda yapılan çalışmaları tanıtmak amacıyla, bu şekilde organik yöresel ürünler pazarını kurduk. 3 bin metrekare alan üzerinde 51 ilin bu anlamda yöresel ürünlerinin tanıtımı yapılacak. Bilecik'imiz açısında da 15 tane stant var ve Bilecik'imiz de yetişen yöresel ürünleri aynı zamanda da yapılan el işlerini tanıtma noktasında gelen misafirlerimize fırsat sunacağız.Önemli olan eğer halkımız tarafında da kabul görürse bunu yılın belirli günlerinde yöresel ürünler pazarı olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yılda bir defa en azından alışveriş yapma noktasında ülkemizin her noktasındaki tatları Bilecikli hemşerilerimizle buluşturacağız. Bu çalışmalar şehrimizin tanıtımı açısından bizlere büyük cesaret veriyor. Yöresel ürün pazarımız pazar gününe kadar devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun." 
Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler alışveriş günleri 17 Aralık Pazar gününe kadar açık olacak. Sabah saat: 10.00'da açılacak olan alışveriş günleri Pazar günü saat 18.00'e kadar hizmet verecek. Aynı zamanda alışveriş günleri kapsamında indirimli ürünlerde Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler alışveriş günleri içerisinde yeralıyor.
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!