Bilecik, Yerli Otomobilde Çok Arzulu

Güncelleme Tarihi:

Bilecik, Yerli Otomobilde Çok Arzulu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 12:44

Bilecik, Yerli Otomobilde Çok Arzulu

Haberin Devamı


Cafer ELMAS / BİLECİK,(DHA)- BİLECİK Belediye Başkanı Selim Yağcı, yerli ve milli otomobil üretiminin Bilecik'te yapılmasını arzuladıklarını söyleyerek, "6 bin dönümlük arazimiz var. Bilecik olarak bu konuda çok arzuluyuz" dedi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, yerli otomobil üretimi konusundaki gelişmeleri yakından izledikleri belirtti. Yağcı bundan büyük heyecan ve onur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Ülkemizin son zamanlardan beri arzu ettiği yerli otomobil üretimine ilişkin Sayın Başbakanımızın deyimiyle 5 tane babayiğit ilgileniyor. Bizler de Bilecik Belediye Başkanlığı ve bir Türk vatandaşı olarak yerli otomobil üretimi noktasında büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Ülkemiz, birçok zorluğu başardığı gibi aynı şekilde yerli otomobil üretimini de başarıyla gerçekleştireceğine canı gönülden inanıyoruz. Bu aslında ülkemizin dirilişinin ve şahlanışının da bir işareti. Kendi öz benliğine dönüşünün, özgüveninin de bir göstergesi olarak görüyoruz. Bu anlamda kendi şehrimizle bağlantı da kuruyoruz. Bilecik, atalarımızın 400 çadırla gelip buradan almış oldukları enerjiyle dünyanın dört bir yanına hak ve adalet dağıttıkları ve yüzyıllar boyunca dünyaya nam saldıkları kutsal toprakların adı. Ülkemiz açısından bu kadar önemli olan bir projenin de tarihi anlamda baktığımızda sinerji anlamında da baktığımızda dirilişin toprakları olan Bilecik'te olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilecik, kurtuluşun da toprakları. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Siz orada sadece düşmanı değil Türk ulusunun makus talihini de yendiniz' dediği toprakların olduğu mekanın adı. Bu anlamda da tarihimizde çok önemli olan bu projenin yapılması büyük önem arz ediyor."
'6 BİN DÖNÜMLÜK ARAZİMİZ VAR'
Bilecik'in ulaşım yönünden çok avantajlı bin kent olduğunu belirten Selim Yağcı, Bursu ve Sakarya'ya çok yakın bir mesafede olduklarını söyledi. Yağcı şöyle devam etti:
"Buralardaki lojistik destek ve yardım imkanı da oldukça uygun. Oradaki yan sanayilerin şehrimize ulaşımları son derece uygun. Aynı zamanda limanlara da 100 kilometre mesafedeyiz. Yeni yapılan Osmangazi Köprüsü'nden geçerek giden çevre yolu ile de zaten İstanbul'a bile 150 kilometrelik bir mesafeye geliyoruz. Bursa limanlarına, Mudanya limanına 100 kilometrelik bir mesafedeyiz. Ayrıca Bilecik, bakir bir alan. Bu noktada şehrimiz adına daha önceden planladığımız 6 bin dönümlük bir organize sanayi bölgesinin alt yapı çalışmaları anlamında harita ve benzeri çalışmaları da yaparak son aşamaya gelmiş ve 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi şehir merkezi olması noktasında yetkili kurumlardan tüm izinleri alınmış hali hazırda sanayi bölgesi olarak değerlendirilebilecek 6 bin dönümlük de bir arazimiz var. Biz de Bilecik olarak bu konuda çok arzuluyuz. Belediye Başkanlığı olarak da bir proje uygun görüldüğü takdirde gücümüz oranında her türlü desteği vermeye hazırız."
'YATIRIMLAR DEĞERLENECEK, BEREKETLENECEK'
Bilecik'in mütevazi ölçekli bir şehir olduğunu ama etrafında İstanbul, Bursa, Sakarya ve Eskişehir gibi şehirlerin bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Bilecik, mütevazi ölçekli bir şehir ama etrafında 2 saatlik mesafede yaklaşık 20 milyonu aşkın bir nüfusu olan, bugün İstanbul'dan bile ulaşımı 3 saati bulan Bursa, Eskişehir, Sakarya gibi illeri 1 saat içerisinde ulaşılabilecek ve etrafında 20 milyonu aşkın bir nüfusu barındıran bir şehir. Bilecik'in alt yapı noktasında, şehirleşmeye ilişkin olarak böyle bir yatırım yapıldığında, biz zaten şehrimizi buna göre planlıyoruz ve bu gelişimlere açık bir şekilde planlıyoruz. Şehircilik anlamında da gelecek olan ekstra yatırımları kaldırabilecek altyapı birikimine sahibiz. Bunlar da düşünüldüğünde gerçekten değerlendirmeler içerisinde olabiliriz. Diğer şehirler de istiyorlar tabi ama niye Bilecik olmasın. Bilecik'in diğerlerinden eksiğinin değil fazlalığının olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda mutlaka girişimcilerimiz ve devletimiz bu noktaları da değerlendirecekler. Ama ben Bilecik halkının da bir temsilcisi olarak Bilecik'in bu anlamdaki duygularını, isteklerini, taleplerini bu babayiğit girişimcilere ve kamuoyuna iletmek istiyorum. Eğer projeyi bu anlamda uygun görüp yaptıklarında, yatırımları da kat be kat değerlenecek, bereketlenecek. Bundan önce nasıl buraya gelen devlet dünyanın dört bir yanına kök saldıysa, buralarda yapacağımız yatırımın da ülkemize, milletimize, yatırımcılarımıza fayda sağlayacak bir konumda olacağına canı gönülden inanıyorum."
--
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!