Bilecik ve Kütahya'da okullar tatil

Güncelleme Tarihi:

Bilecik ve Kütahyada okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 14:14

Bilecik ve Kütahya'da ilköğretim okulları ve liselerde domuz gribi nedeniyle eğitime ara verilmesine karar verildi.

Bilecik Valiliği, il genelindeki tüm ilköğretim okulları ve liseler ile dershanelerde grip nedeniyle Kurban Bayramı'na kadar eğitim öğretime ara verilmesini kararlaştırdı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçeler ile bunlara bağlı köylerdeki eğitim kurumlarında, devamsızlık oranın yüzde 15 artması üzerine domuz gribi salgının devam etme riski göz önünde bulundurularak tedbir alınması gündeme geldi.

Salgın nedeniyle tedbir olarak, Bilecik'teki ana okulları, ilk ve orta öğretim okulları ile dershanelerin 3.5 gün tatil edilmesine karar verildi.

Öğrencilerin 1 Aralık günü ders başı yapacağı bildirildi.

KÜTAHYA'DA DA OKULLAR TATİL

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, ildeki ilköğretim okulları, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel okullar ve dershanelerde Kurban Bayramı'na kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

Kocatepe, Valilik'te düzenlenen İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, il genelinde şu ana kadar 25'i öğrenci olmak üzere 37 kişide H1N1 virüsü görüldüğünü söyledi.

Diğer illere göre Kütahya'da domuz gribi teşhisi konulan hasta sayısı az olmasına karşı vatandaşların tedirginlik yaşadığını ifade eden Kocatepe, bunun hem iş gücü kaybına hem de öğrencilerin okul devamsızlıklarının artmasına neden olduğunu kaydetti.

Kocatepe, hava sıcaklıklarının iyice azalmasıyla iş gücü kaybı ve okul devamsızlıklarının artacağını düşündüklerini belirterek, “Bu ihtimallere önlem amacıyla ilimizde ilköğretim okulları, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel okullar ve dershaneleri 23-26 Kasım tarihleri arasında tatil etme kararı aldık. Ağır tablolar ve ölümcül vakaların önlenmesi düşüncesi bu kararın alınmasında etken olmuştur” dedi.

Hijyene önem vermeleri ve özellikle domuz gribine karşı aşı yaptırmaları yönünde vatandaşlara önerilerde bulunduklarını anlatan Kocatepe, aşının yan etkileri konusunda şimdiye kadar hiçbir hastalık veya benzeri duruma rastlanmadığını kaydetti.

Kocatepe, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bu aşının yan etkileri konusunda endişe duyulacak bir durum olmadığını açıkladığını belirterek, “Yaklaşan bayram dolayısıyla vatandaşlardan mümkün olduğunca tokalaşmamalarını, öpüşmemelerini istiyoruz. Bunun için İl Müftülüğüyle görüşüp camilerdeki vaazlarda bu konunun önemini cemaate anlatmalarını isteyeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!