Bilecik’te Okul Kantinleri Denetlendi

Güncelleme Tarihi:

Bilecik’te Okul Kantinleri Denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 13:31

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, öğrencilerin sağlıklı hizmet almaları amacıyla kapsamlı bir kantin denetimi gerçekleştirildi.
2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin ilk haftasında gerçekleştirilen kantin denetimlerde bütün ilkokul, ortaokul ve liselerde birçok başlıklar altında kontroller yapıldı. Okul kantinlerinin yeni çalışma esasları ve mevzuatına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı meyve ve doğal ürünler tüketmeleri noktasında denetimler yaparak, uyarılarda bulundu. Geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin sağlıklı bir hizmet almalarının sağlanması açısından önemli olan denetimlerde; okul kantini açmak ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgelerin olup olmadığı, genel temizlikten çalışan personelin kıyafeti ve sağlık karnelerine, ambalaj ürünlerin son kullanma tarihlerinden açıkta satılan simit, poğaça, sandviç ve tost ürünleri gibi unlu mamullerin muhafazasına kadar öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek tüm konularda incelemeler yapıldı. Denetimlerde ayrıca, ekipler tarafından insan sağlığını olumsuz etkileyecek gıda maddelerinin okul kantinlerinde satışına kesinlikle izin verilmemesi yönünde uyarılar yapıldı. Belli aralıklarla yapılan denetimlerin devam edeceği bilgisini veren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymayan esnaf ve iş yeri sahipleri için gerekli yaptırımların uygulandığını bildirdi.
Denetimler esnasında İHA’ya açıklamalarda bulunan Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak yaptıkları bütün denetimlere büyük önem verdiklerini belirterek, vatandaşların her anlamda sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almaları amacıyla denetimleri aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.
Okullardaki kantin denetimlerine büyük önem verdiklerini anlatan Tetik, "Zabıta Müdürlüğü olarak, eğitim ve öğretimin başladığı bu ilk haftada bütün okullarımızda kapsamlı bir denetim gerçekleştirdik. Bütün okullarımızdaki kantinleri birçok başlıkta ele alarak kontrol ediyoruz. Çünkü bütün çocuklarımız buralarda besleniyor ve vakitlerinin çoğunu okullarda geçiriyor. Dolayısıyla okullarımızdaki kantinlerin denetimi son derece önemli. Yaptığımız denetimlerde bütün hijyenik ve diğer alanlardaki şartları göz önünde bulundurmanın yanı sıra işletmecilerimize çeşitli uyarı ve tavsiyelerde de bulunuyoruz. Denetimlerimizde gördüğümüz eksiklikleri not ediyoruz ve bir sonraki denetimde bu eksikliğin giderilmemesi halinde yaptırımda bulunacağımızı bildiriyoruz. Bu şekildeki denetimlerimiz belirli aralıklarla devam edecek" ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ve veliler ise zabıtalara, denetimlerden ötürü teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!