Bilecik’te Asansör Denetimleri

Güncelleme Tarihi:

Bilecik’te Asansör Denetimleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 18:04

DENETİM

Bilecik Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde gerçekleştirilen çalışma ile kentteki asansörlerin denetimi yapılıyor.
Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görevlisi Makine Mühendisi Osman Ergen, TSE Makine Mühendisleri Ramazan Uçpınar ve Olgun Aydınbeyli ile Bilecik’teki asansör bakım firması çalışanlarının olduğu heyet, kentte bulunan yapılardaki asansörleri denetleme çalışmasını gerçekleştiriyor. Gerçekleştirilen denetlemelerin yanı sıra 24 Haziran 2016 tarihli Asansör ve Bakım İşletme Yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulunan Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görevlisi Makine Mühendisi Osman Ergen, şunları kaydetti:
"Bilecik Belediyesi olarak il sınırımızda bulunan asansörlerin kapsamlı denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın kullandığı ve hayat standartlarımızı kolaylaştıran dikey asansörlerde 24 Haziran 2016 tarihli Asansör ve Bakım İşletme Yönetmeliğine göre her asansör yıl içerisinde bir defa periyodik muayeneden geçmek durumundadır. Periyodik muayenede, Ulusal firmamız olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iki yıllık yeni bir protokol imzalandı. TSE’nin yetkili ve uzman arkadaşları gelip binalarımızı kontrol etmekteler. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini de gözeterek, bu konuya çok önem veriyoruz. Yeni mevzuatın getirdiği yeniliklerden birisi de yeşil etiket veya sarı etiket almayan asansörlerin belli bir periyodikten sonra mühürlenmesi ve servis dışı bırakılmasını emretmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından bu konuya azami önem ve gayret sarf etmeleri gerekmektedir."
"ÖNCELİĞİMİZ, İNSANLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİDİR"
Açıklamasında, "Bilecik Belediyesi olarak önceliğimiz, insanlarımızın can güvenliğidir" ifadesine yer veren Ergen, şöyle devam etti:
"Türkiye’de kullanılan asansörlerin maalesef çoğu kullanım standartlarının dışında bulunduğundan bakım firmaları ve bina yöneticilerimiz gerekli önlemleri almakla mükelleftirler. 24 Haziran 2016’da çıkan yeni yönetmelikte belediyelerin periyodik bakım ücretlerinden kendi ad ve namına da yüzde 10’luk kısmını tahsil edebilmektedir. Ancak Bilecik Belediyesi olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği olduğundan dolayı bu yüzde 10’luk kısmı Bilecik Belediyesi olarak almıyoruz. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha ucuz bir hizmet sunmayı planlıyoruz."
Öte yandan vatandaşların, asansör denetimleri hakkında detaylı bilgi için Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne müracaat edebilecekleri bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!