Bilecik’te 36 Bin 300 Öğrenci İçin Zil Çaldı

Güncelleme Tarihi:

Bilecik’te 36 Bin 300 Öğrenci İçin Zil Çaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 15:59

CUMHURİYET MEYDANI

Bilecik’te, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
Tören, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ın Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Daha sonra Bilecik Koza Birlik İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan törenlere, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, kurum müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
“EĞİTİM OKULUN MERDİVENLERİNE ATILAN İLK ADIMLA BAŞLAR”
Açılış konuşması yapan Koza Birlik İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Mercan, okula ilk adımın ilköğretim olduğunu ve A, B, C’den başlayıp bilgi dolu bir geleceğe uzanan bir yolculuğun ilk adımı olduğunu belirtti. Mercan, “Okuma ve yazma ile başlar eğitim yılları, birkaç harf ve rakamı bir araya getirip Ali topu tut, deme sevinci yaşanır okuma bayramlarında. Yaşanan sevinç sadece okuma yazma sevinci değildir. Öğrenmenin, başarılı olmanın kazanmanın sevincidir yaşanan. Eğitim okulun merdivenlerine atılan ilk adımla başlar. Kazanacak çok şey vardır 4 yılda. Kimi annesinin kimi babasının elinden tutup girerken okul bahçesine çok vakit almaz edinilecek arkadaşlıklara. Ana baba şefkati dolu öğretmenlere. Bayrağın altından söylenilen ilk İstiklal Marşı kazanılır kalplere. Çünkü onlar geleceğimizdir. İlköğretim insan hayatının en önemli aşamasıdır. Bu aşamada Koza Birlik ailesi olarak çocuklarımız insan olma gereğini yerine getiren Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini daima yüceltmeye çalışan insan haklarına ve evrensel insani değerleri özümsemiş, ecdadına ve ülkesine karşı görevini ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar yetiştirmek öncelikli amacımızdır. Başladığımız bu eğitim öğretim yılında şahsi ve çalışma arkadaşlarımızla beraber bu misyonumu ileri ki yıllarda da devam ettireceğimize inanıyorum” dedi.
“EĞİTİM MİLLETLERİ GERİ KALMIŞLIKTAN KURTARIP İLERİ GÖRÜŞLÜ BİR TOPLUM HALİNE GETİRİR”
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise, bugün öğrencilerin yüzünde aynı umutların parıltıları dolaşmakta olduğunu herkesin yüreği aynı umutlarla çarpmakta olduğunu söyledi. Eğitimin asıl amacı bireyde var olan bilgi ve sevgi ışığını yakmak olduğunu ifade eden Altınkaynak sözlerine şöyle devam etti.
“Bizlerde ülkemizin geleceği çocuklarda bilgi ve sevgi ışığı yakmak üzere 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Eğitim, milletleri geri kalmışlıktan kurtarıp ileri görüşlü bir toplum haline getirir. Bilgiye ulaşmak için modern teknolojiyle donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. İşte bu kurumlar okullarımızdır. Yaşadığımız çağda eğitim bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını öğretmek olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda eğitim yoluyla araştıran sorgulayan kendi kendine karar verebilen kararlarının sorumluluğunu taşıyabilen bilgiyi paylaşabilen teknolojiyi kullanabilen özgüvenli milli ve manevi değerlerine bağlı üretken mutlu ve sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek amaçlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz bütün bu hazırlık ve bütün bu telaş sizler içindir. Okullarımız sizin beyinleriniz ilim ve irfanla kalplerinizin güzel ahlak ve dostlukla bezendiği ilim yuvalarıdır. Sizi geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayınız. Size emanet edilen eşyaları tertipli ve düzenli kullanınız. Okulunuza dört elle sarılınız. Ona sahip çıkınız. Başarının yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Veliler en büyük görev size düşmektedir. Gereken görev ve sorumluluğunuzda davranacağınıza olan inancım tamdır.”
“BUGÜN 36 BİN 300 ÖĞRENCİMİZİ, GENÇLERİMİZİ 2 BİN 500 FEDAKAR ÖĞRETMENİMİZE TESLİM EDİYORUZ”
Son olarak söz olan ve öğrencilere seslenen Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, sözlerine "sevgili öğrenciler" diyerek başladı. Bugün öğrencilerin uzun süre ayrı kaldıkları arkadaşları ile bir araya geldiklerini belirten Nayir, “Özlediğiniz öğretmenlerle bir araya gelerek yeni bir öğretim yılının sevinci gözlerinizden okuyoruz. Sizlerin başarısı geleceğinizin başarısı olacak. Bu başarı ailenizin başarısı ülkemizin milletimizin başarısı geleceğimizin başarısı olacak. Bu zorlu görevde bugün 36 bin 300 öğrencimizin gençlerimizin 2 bin 500 fedakar öğretmenimize teslim ediyoruz. Bu ülkemiz için geleceğimiz için çok önemli bir husus olacak. Bu mesuliyeti hem öğrencilerimiz hem öğrenci velilerimiz anne babalarımız hem de öğretmenlerimiz birlikte hareket ederse bu sonucu alabilecekler. Ne mutlu bize ki bugün bize bahşedilen en önemli varlıklarımız olan çocuklarımızın bir programında birlikte onları geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için bir törende bütün ilimizin protokolümüzle birlikte yaşıyoruz. Ne kadar kaliteli bir eğitim verirsek geleceğe de bu kadar emin ve huzurlu olarak bakma imkânına sahip olacağız. Saygı değer veliler öğrencilerimizin başarısında sizlerin çok önemi bir katkısı olacak. Bunun bilincindesiniz mutlaka farkındasınız. Başarı bir ekip başarısıdır. Öğrencilerimiz öğretmenlerimiz velilerimiz ve okul idareleri birlikte hareket ettikçe başarıda payımız büyüyecek derecemiz büyüyecek daha önemli başarılara imza atmış olacağız” ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından tören, 4’üncü sınıf öğrencilerinin 1’inci sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldiniz’ çiçeği vermesi, şiirler ve halk oyunları ardından protokol üyelerin öğrencilere kitap dağıtımı yapmasıyla sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!