Bilecik İş-Kur çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Bilecik İş-Kur çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 08:52

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "İş başı eğitim programı, toplum yararına programlar ve mesleki eğitim" kursları kapsamında verilen hizmetlerin genişletildiği bildirildi.

İl Müdürü Ayhan Tozan, yaptığı açıklamada, işsizlikle mücadelede işgücü piyasası koşullarına uyum sağlamak ve işverenler ile iş arayanlara daha etkin hizmet sunabilmek amacıyla çeşitli değişikliklere gidildiğini kaydedildi.

İşbaşı eğitim programının süresinin 1 yıla çıkarıldığını, 24 ay içinde işsizler ve öğrencilerin programa katılarak günlük 50 lira cep harçlığı alabileceğini bildiren Tozan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"İşbaşı eğitim programının en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait bütün kurum, kuruluş ve işyerinde uygulanması imkanı getirilmiştir. Bu şekilde bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sendikalar da programdan faydalanabilecektir. Katılımcıların işbaşı eğitim programından faydalanmalarını artırmak, işgücü piyasasına uyum sağlamaları ve daha uzun süre istihdamda kalmalarını sağlamak amacıyla işverenlerden istihdam taahhüdü alınarak katılımcı sayılarında ve programın uygulama esaslarında özel düzenlemeler yapılabilme yetkisi alınmıştır. Buna göre daha yüksek istihdam taahhüdü alınarak yüzde 50 işyerine yüzde 10 kontenjandan daha fazla kontenjan yüzde 30 imkanı getirilmiştir. İş-Kur tarafından yürütülen mesleki eğitim kurslarında daha fazla üniversitelerle işbirliği yapılabilmesi için eğiticilere ödenen ek ders ücretlerinde düzenleme yapılmıştır. Mesleki eğitim kurslarından üniversite öğrencilerinin ve işbaşı eğitim programından lise öğrencilerinin yararlanması imkanı getirilmiştir. 15 yaşını tamamlayan ve dersleri kurs ve programlara katılmasına mani olmayan öğrenciler faaliyetlerden faydalanabilecektir."

Haberin Devamı

Dul ve yetim aylığı alanların toplum yararına programdan faydalanması imkanı da getirildiğini belirten Tozan, kurs ve programlar arasında 6 ay bekleme kuralı kaldırıldığını ve bekleme süresinin 3 aya indirildiğini belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!