Bilecik Belediyespor, Eskişehir Deplasmanında Lideri Devirdi

Güncelleme Tarihi:

Bilecik Belediyespor, Eskişehir Deplasmanında Lideri Devirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 18:26

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Erkekler Basketbol Bölgesel Lig (EBBL) 3. Grup 13’üncü hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor, Eskişehir deplasmanında lideri devirerek bitime 1 hafta kala grup liderliğine yükseldi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda oynanan EBBL 3. Grup 13’üncü hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor, Eskişehir deplasmanında grup lideri Anadolu Üniversitesini 73-70 skorla yenerek, 1 hafta kala grup liderliğine yükseldi. Maça, Sinan, Metin, Mehmet, Volkan, ve Emre beşi ile başlayan Bilecik Belediyespor, ilk periyotta rakibinin bulduğu sayılara karşılık vermeye çalıştı. Anadolu Üniversitesi ilk periyotta 22 sayı üretirken deplasman takımı Bilecik Belediyespor 18 sayı üretti. İlk periyot, Anadolu Üniversitesinin 22-18’lik üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta sayı üretmekte zorlanan Bilecik Belediyespor, rakip filelere sadece 11 sayı gönderebildi. Anadolu Üniversitesinin ikinci periyottaki iyi oyunu ile 17 sayı üretirken, fark bir anda 10 sayıya kadar yükseldi. Maçın ilk sonucu takımlar soyunma odasına giderken ilk yarı Eskişehir Anadolu Üniversitesinin 39-29 üstünlüğü ile sonuçlandı.
İKİNCİ YARI SAHADA BİLECİK BELEDİYESPOR FIRTINASI ESTİ
Üçüncü periyota hızlı başlayan Bilecik Belediyespor, Sinan ve Aykut ile bulduğu üçlük atışlar ile aradaki farkı kapattı. Fark kapanınca oyunda da üstünlüğü kuran Bilecik Belediyespor, pota altında Metin ve Emre ile bulduğu sayılarla üçüncü periyotta 27 sayı üretti. Rakibinin ürettiği 16 sayı sonrası üçüncü periyot 56-55’lik skorla Bilecik Belediyespor üstünlüğü ile geçildi. Son periyotta oyuncuların tecrübesi sonrası oyunda dengeleri tutan Bilecik Belediyespor maçı 73-70’lik skorla kazanarak, bitime bir hafta kala liderliğe yükseldi.
“HAFTAYA YENERSEK GRUBU LİDER BİTİRECEĞİZ”
Maçı değerlendiren Bilecik Belediyespor Baş antrenörü Yeşer Karabulut, zorlu Eskişehir deplasmanından galip geldikleri için oyuncularını kutladı. Grup liderinin yenerek liderliğe yükseldikleri için mutlu olduklarını anlatan Karabulut, “Eskişehir takımı olan Anadolu Üniversitesi bizlere çok misafirperver bir şekilde karşılayarak iyi bir ev sahipliği gösterdi. Maça gelecek olursak ilk yarı vasat bir oyun sergiledik ve ilk yarıyı 10 sayı geride kapattık. Devre arası soyunma odasında taktik değişiklikleri sonrası oyunda dengeyi sağlayarak üçüncü periyotta 1 sayı önde kapattık. Son periyotta oyuncularım tecrübesini konuşturarak maçı kazanması bildiler. Grup liderliğe yükseldik. Haftaya Beykoz geliyor. Aramızda bir puan fark var onlarda Anadolu Üniversitesinin ardından 3’üncü sıradalar. Orada onlar bizleri üçüncü uzatma devresinde taraftar baskısı ile yendiler. Onları bu hafta bizlerde iyi oyumuz ve taraftarımız desteği ile yenerek grubu lider olarak tamamlamayı düşünüyoruz. Ondan sonrası üst turda gelecek rakiplerimizi bekleyeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!