Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ’’Türk Dil Bayramı’’ Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ’’Türk Dil Bayramı’’ Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 17:16

BİLECİK 1 FOTOĞRAF

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; dilin, uygarlığın en büyük temeli olduğuna dikkatini çekerek, ’’Bizler; Türkçe’mizi en iyi şekilde öğrenerek, uygulayarak ve dilimize yabancı bulunan sözcükleri katmadan yaşatarak bu yöndeki görevimizi yerine getirmeliyiz’’ dedi.
Mesajında; Türk dilinin zenginliği ve korunmasının önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
’’Milli kültürümüzün ana taşı bulunan Türkçe, geçmişle istikbal içinde en diri bağı oluşturmaktadır. Türkçe’mize sahip çıkılması, varlıklı sözcük yapısının doğru biçimde kullanılması, her bölgede Türkçe yayınların artırılması, eğitim, İlim ve kültür dili şekilde artması konusu için bugün hepimize fert şekilde kocaman mes’uliyet düşmektedir. İlk önce kendimizden başlayarak, ailemizde, etrafımızda Türkçe’mizin azami biçimde kullanılması, telaffuz edilmesi ve azami biçimde anlaşılabilmesi anlamında çaba göstermeliyiz. Bugün dünyanın değişik coğrafyalarında yaygın bir biçimde uygulanan söz varlığıyla, yapısıyla, öteki dillere bulunan etkisiyle dünyada konuşulan dillerin en zenginlerinden bir tanesi bulunan Türkçe’mize bulunan alakanın arttığını görmek bizleri fazlasıyla mesut ediyor. Görüyoruz ki Türkçe’miz bundan böyle en fazla aşırı tercih edilen diller arasında. Dolayısıyla Türkçe’nin bir dünya dili olması yolunda katettiği fasıla bu manada gurur vericidir. Bugün okullarımızdan başlayarak dilimizin çocuklarımıza ve gençlerimize azami biçimde öğretilmesi için çaba belli eden herkesi kutluyorum."
BİLECİK’İMİZDE ’’TÜRKÇE İSİM’’ PROJESİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYORUZ
Bilecik Belediyesi olarak Türk dilinin korunması noktasında üzerine düşeni yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından şehrimizdeki iş yerleri için başlatılan ’’Türkçe İsim’’ projesini tüm hızıyla sürdürdüklerini belirterek; ’’Bizler varlıklı bir kültür ve tarihe sahip bulunan Bilecik’imizde bilindiği üzere geçtiğimiz senelerde başlattığımız “Türkçe İsim” projemizi sürdürmekteyiz. Bu kapsamda projeye destek veren hemşehrilerimizi muhtelif vesilelerle kutluyor, ödüllendiriyor ve bu anlamda teşvik ediyoruz. Bu his ve düşüncelerle Türkçe’nin korunup geliştirilmesinde hizmet veren, ömrünü sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dili Türkçe’mize adayan herkesi bir kere daha gönül borcuyla anıyor, Türk Dil Bayramını kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!