Bilecik 1. Amatör Lig 1’inci Hafta

Güncelleme Tarihi:

Bilecik 1. Amatör Lig 1’inci Hafta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 11:59

MAÇ

Bilecik 1. Amatör Futbol Ligi 1’inci hafta müsabakasında Bozüyük Vitraspor, Bilecikspor’u ikinci yarıda bulduğu goller ile yenerek sezona galibiyet ile başladı.
Bozüyük 1 nolu İlçe Stadı’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Futbol Ligi 1’inci hafta müsabakasında Vitraspor, Bilecikspor’u 3-2 yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptı. Maça atak bir futbol ile başlayan her iki takım ilk yarıda birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştılar. Vitrapor, ilk yarıda bulduğu 3 tane yüzde yüzlük gol pozisyonunu kalesinde devleşen Hakan Dura’nın müthiş kurtarışları ile gole çeviremedi. İlk yarı 0-0 sonuçla sona erdi.
İKİNCİ YARI 4 KIRMIZI KART VE 5 GOL OLDU
İkinci yarıya atak bir futbol ile başlayan Vitraspor, maçın 55 dakikasında yakaladığı bir kontra atak ile karşı kaleye doğru ilerlemeye başladı. Topu süren Vitrasporlu oyuncu Bileciksporlu defans oyuncuları Hakan Ayaz ve Hidayet Tepe arasında kalarak hakem faul verdi. Bu faul sırasında yaşanan kargaşada olaylar çıktı. Bu olaylar sonucu Bilecikspor’dan Hidayet Tepe kırımızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kırmızı kart sonrası Hidayet Tepe’yi oyundan attıran yardımcı hakemin üstüne yürüyen futbolcular uzun süre itiraz etti. Bulduğu frikik atışında topun başına geçen Vitrasporlu Tamgaç Keçe topu ağlara göndererek durumu 1-0 getirdi. Bu gol sonrası Bilecikspor yedek kulübesi önlerinde bulunan diğer yardımcı hakeme itiraz ettiler. Bu yaşanan itirazlar sonrası yan hakem Bilecikpor’un yedek kalecisi Kıvanç Üreten’i orta hakeme bir şeyler söyleyerek kırmızı kart göstertti. 10 kişi kalan Bilecikspor’un üzerine giden Viztraspor, maçın 62’inci penaltı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Metin Uğurlu durum u 2-0 getirdi. Bu gol sonrası iyice oyundan düşen Bilecikspor rakip kaleye gitmekte zorlandı. Maçın 70’inci dakikasında İbrahim Şenel durumu 3-0 getirerek, takımına rahat bir nefes aldırdı.
MAÇ 85’İNCİ DAKİKADAN SONRA BİLECİKSPOR’A DÖNDÜ
Üçüncü golü bulan Vitraspor oyuncu değişikliklerine giderek 3 tane oyuncu değişikliği yaptı. Maçın 85’inci dakikasında Vitraspor’dan Mustafa Yüksel çift sarı karttan kırımızı görünce maçada dengeler eşitlendi. Maçın 87’inci dakikasında Cüneyd Rahman ‘ın kafa golü ile durumu 3-1 getiren Bilecikspor umutlandı. Maçın 90’ıncı dakikasında 8 dakika uzatma gösteren maçın orta hakemi, nefes kesen bir 8 dakikaya sahne oldu. Takımların oyuncu sayısı dengelenince iyice ataklarını arttıran Bilecikspor maçın 90+3’üncü dakikasında penaltı kazandı. Bu penaltıyı gole çeviren İlker Çınar durumu 3-2 getirdi. Bu gol sorası 7 kişi karşı kaleye yüklene Bilecikspor beraberlik skorunu yakalamaya çalıştı. Defans bloğunu atakları için boş bırakan Bilecikspor son 2 dakika 2 kontra atak yedi. Bunların birinde yüzde yüzlük bir penaltı Vitraspor’a es geçen orta hakeme Vitraporlu oyuncular yoğun bir itiraz etti. Maçın95’inci dakikasında Vitraspor’dan Canberk Ünal rakibine attığı tekme sonrası direk kırmızı kart ile oyun dışına atılınca Vitraspor 9 kişi kaldı. Uzatma değil son 13 dakikası nefes kesen müsabaka 3-2 Vitraspor üstünlüğü ile sona erdi.
“ŞARTLAR EŞİTLENİNCE ÜSTÜNLÜĞÜ ELE GEÇİRDİK”
Maç sonu açıklama yapan Bilecikspor antrenörü Fatih Savak, zorlu bir müsabaka oynadıklarını belirterek, “Grubun en zorlu rakibi ile deplasmanda il başımıza çıktık. İlk yarı iyi oyun sergiledik ama ikinci yarı 10 kişi kalınca bir de o atılan oyuncu defans oyuncusu olunca biraz sıkıntı yaşadık. Arka arkaya 3 gol gördük kalemizde. Maçın 85’inci dakikasında futbolcu sayıları eşitlenince oyuna ağrılığımızı koyduk. Biz de arka arkaya 2 gol bulduk ve son saniyeye kadar beraberliği kovaladık. Olmadı ama futbolcularımı göstermiş oldukları mücadele sonrası tebrik ediyorum. Bir sonraki maçımız 1308 Osmaneli Belediyespor maçına bakacağız. Lig uzun, daha yolun başındayız” dedi.
BİLECİK TARAFTARI GERİ GÖNDERİLDİ
Ayrıca maç stadın şartları uygun olmadığı için seyircisiz oynandı. Maça gelen 100 kadar Bilecikspor taraftarı Bozüyük girişinde emniyet güçleri tarafından geri gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!