Bildiriye İmza Atan Akademisyene Adli Soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Bildiriye İmza Atan Akademisyene Adli Soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 15:39

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yayımladığı bildiriye imza atan Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Erdener hakkında idari soruşturma başlatıldı.
Bingöl Üniversitesi (BÜ) Senatosu aldığı kararla, akademisyenlerin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi. Bildiri yayımlayan akademisyenlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik ağır ithamlarda bulundukları belirtilen kararda, “Bingöl Üniversitesi olarak yaşananlara vakıf olmamız ve öğretim elemanı vasfımızla konuyla ilgili açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Basın açıklaması yapan öğretim elemanlarının, Devletimizi hedef alan talihsiz ve kabul edilemez açıklamaları, Bingöl Üniversitesi Senatosu olarak bizleri derinden üzmüştür. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik olan bu operasyonlar, emniyet güçleri tarafından hassasiyetle yürütülmekte, yörenin insanının özellikle zarar görmemesine yönelik tedbirler had safhada uygulanmakta ve kamuoyu tarafından da titizlikle izlenmektedir” denildi.
Akademisyenlerin dış mihraklı şer odakları ve terör örgütü ile aynı paralellikte Türkiye Cumhuriyetini endişe verici şekilde eleştirmelerinin kabul edilemez olduğu vurgulanan kararda, şu ifadelere yer verildi: “Özgür düşüncenin ve evrensel bilimin müesseseleri olan Üniversitelerde öğretim elemanlarının kamuoyunu yakından ilgilendiren meseleleri tartışması ve toplumu aydınlatması elbette önemli görevlerinden biridir. Ancak bu görevi ifa ederken istismara yol açabilecek; halkı kin ve nefrete sevk edecek her türlü açıklamadan da hassasiyetle kaçınılmalıdır. Bu vesile ile “barış” adına yapılan ancak kara propagandadan öteye geçemeyen söz konusu açıklamayı kabul etmiyor, bildiriye imza atan öğretim elemanlarını aziz milletimizin irfanı ve sağduyusu etrafında aydınlanmaya davet ediyor ve menfur açıklamalarından dolayı kınıyoruz.”
Öte yandan üniversiteden yapılan açıklama göre, bildiride imzası bulunan Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Erdener hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!