Bildiri depremi sürüyor: Hakkari Üniversitesi'nde okutmana gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Bildiri depremi sürüyor: Hakkari Üniversitesinde okutmana gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 15:00

Hafta başında kamuoyuna duyurulan ve 1128 akademisyen tarafından imzalanan ‘Barış İçin Akademisyenler’ bildirisine imza atan isimlere yönelik cezai yaptırımlara bir yenisi eklendi. Daha önce Kayseri Cumhuriyet Savcılığı Abdullah Gül Üniversitesi rektörlüğü tarafından istifası da istenen Prof. Dr. Bülent Tanju hakkında soruşturma başlatmış, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz de bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılmıştı. Son olarak Hakkari Üniversitesi’ne bağlı yabancı Diller Yüksek okulunda okutman olarak görev yapan Ümran Roda Suvağcı, bildiriye imza attığı gerekçesiyle, savcılığın hakkında açmış olduğu soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Suvağcı, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Doğan Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Hakkari Ünivesitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda okutman olarak görev yapan Ümran Roda Suvağcı, Hakkari Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla bugün üniversitede gözaltına alındı.

Sağlık kontrolü için Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülen Suvağcı, daha sonra adliye binasına getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Suvağcı serbest bırakıldı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN TEPKİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu da Ankara'daki büyükelçiler toplantısında yaptığı konuşmada akademisyenlerin yayımladığı bildiriye değindi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Davutoğlu, "Bilmeden imza atmış olanlar varsa, hatta sonuçlarını görmeden imza atmış olanlar varsa onları bir kez daha muhasebeye davet ediyorum. Entellektüel bir iç eleştiriye davet ediyorum. Bu ülkenin vatandaşı olmak hasebiyle bir özeleştiriye davet ediyorum. Bu özeleştiri sonrasında eğer son derece açık, kendilerine dürüstlerse, yanlış da olduğunu düşünüyorlarsa, bu metni kabul etmediklerini deklare etmelerini bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, "Dün gece hayatını kaybeden 5 aylık bebek ve onun annesi, sanki bunlar gaiplerden gelen birileri tarafından öldürüldü, öyle mi? Eşini ve bebeğini kaybeden babanın gözünün içine bakarak, eğer içlerinden gelen sesle, 'Bu ülkede PKK terörü yoktur, bu ülkede sadece devlet katliamı vardır' diyebiliyorlarsa, sadece akademik dünyadan değil, insanlıktan da istifa etmeleri gerekir" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!