Bilal Erdoğan, şehit polis Cennet Yiğit adına yapılan parkın açılışına katıldı (3)

Güncelleme Tarihi:

Bilal Erdoğan, şehit polis Cennet Yiğit adına yapılan parkın açılışına katıldı (3)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 18:29

Bilal Erdoğan, şehit polis Cennet Yiğit adına yapılan parkın açılışına katıldı (3)

Haberin Devamı

BİLAL ERDOĞAN: KULÜPLERİMİZ, ALTYAPIYA YATIRIM YAPSINLAR
Dünya Etnosporlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin amatör futbol kulüplerine malzeme dağıtımı törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ''Bendeniz biliyorsunuz okçulukla ilgili çalışmalarımız var. Bunun yanında da geleneksel sporlarımızı Etnospor başlığı altında dünya çapında daha yukarılara çekmek için çalışmalara başladık. Eğer alt yapı yoksa eğer lisanslı sporcu sayısı istenen noktalarda değilse o zaman başarı gelmiyor" dedi.
Futbol'a milyonlar milyarlar harcandığını kaydeden Bilal Erdoğan, "Gönül ister ki en büyük endüstrisi futbolda olduğu için, futbol başta olmak üzere kulüplerimiz alt yapıya yatırım yapsınlar, daha çok gencimize lisans versinler. Daha çok gencimize bünyelerinde spor yapmasına imkan tanısınlar, kendi fiziki imkanlarını gençlerin hizmetine sunsunlar'' dedi.
Devletin son 13-14 yılda spor alanında ciddi altyapı yatırımları yaptığını belirten Erdoğan şunları kaydetti:
''Bugün Anadolu’nun dört bir yanında yüzme havuzları var, futbol sahaları, stadyumlar, kapalı spor salonları var. İşte bütün bu fiziki imkanlar gençlerimizin uğrak yeri olmazsa bu yatırımlar boşuna yapılmış olur. O nedenle Amatör sporlarımızın geliştirilmesi, daha çok gencimizin sporla zaman geçirmesi, sporla uğraştıkça kişisel gelişimlerinin terbiyesinin daha düzgün şekilde gerçekleşmesi anlamına geliyor. Amatör spor yardımlarının devamını özellikle okçuluk için diliyorum. Geleneksel sporlarla ilgili Kayseri’de önemli proje üzerinde çalışıyorlar. Bunun takipçisi ve destekçisi olacağız. Atlı ve geleneksel sporları burada güzel bir imkanın oluşması için kendileri çalışıyorlar.
Gerçekten spor yapan genç başka zararlı etkilerden uğraşlardan koruyabilen gençtir. Başka bağımlılıklardan ki biliyorsunuz bu zamanın modern bağımlılığı teknoloji bağımlılığıdır. Yeşilay bağımlılık başlıklarına teknoloji bağımlılığına da ekledi. Haklı olarak kattı. Biz gençlerimizin gerçekten telefona, tablete, televizyona değil gerçek olan şeylere müptela olmasını gerektiğini söylüyoruz. Kendini sanal aleme hapsetmesin. Hayatın içinde olsun, sosyal olarak gelişsin bunu istiyoruz. Bütün spor dalları bizim için önemlidir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!