Bilal Erdoğan, Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu Bişkek şubesini açtı

Güncelleme Tarihi:

Bilal Erdoğan, Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu Bişkek şubesini açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 13:43

Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporları yaşatmak ve göçebe oyunlarını dünyaya tanıtmak amacıyla 2. Dünya Göçebe Oyunları hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kırgızistan'da eylül ayında kurulan Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu'nun ofisinin açılışına katılmak için Bişkek'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Kırgızistan'a ikinci ziyareti, başkanlığını yaptığı konfederasyonun önemi ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Erdoğan, 2014'te Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 1. Dünya Göçebe Oyunları'nın Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın üyesi olduğu Türk Konseyi'nin vizyonunu taşıdığını bildirdi.

2. Dünya Göçebe Oyunları'nın 2016'nın eylül ayında yine Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenleneceğine işaret eden Bilal Erdoğan, "Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu olarak Dünya Göçebe Oyunları'na elimizden gelen her desteği vereceğiz" dedi. Tüm kültürlerin herhangi bir sınıflama yapılmadan eşit şartlarda temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bugüne kadar Türkiye'deki cirit oyununun, Orta Asya'da bilinir hale gelmesi ve Orta Asya'daki geleneksel oyunların Anadolu'da bilinmesi için geleneksel spor dallarının profesyonel organizasyonları eksikti. Lig oluşumu eksikti. Bu oyunların federasyonu ve konfederasyonu olmalı. Biz de buna konfederasyon olarak katkıda bulunmaya çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konfederasyon olarak göçebe oyunlarına uluslararası katılımı artırmak için uğraştıklarını aktaran Erdoğan, kurumsallığı ön plana çıkarmak ve geleneksel spor dalları çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlemek istediklerini ifade etti. Bu çerçevede Geleneksel Okçular Vakfı'nda da çalışmalarda bulunduklarına işaret eden Erdoğan, Türk dünyasında iletişimi güçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 2018'de Türkiye'de ilk Dünya Geleneksel Oyunları'nı düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

'KIRGIZİSTAN BİZİM ATA VATANIMIZ'

Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu Başkanı olarak Kırgızistan'ı ikinci kez ziyaret eden Bilal Erdoğan, buranın kendileri için "ata vatanı" olduğunu belirtti. Erdoğan, Kırgızistan'ın doğası ve insanlarından övgüyle söz ederek "Kırgızistan halkı, mert, sevecen ve cana yakın bir halk. Kırgızistan bizim için bir ata vatanı. Burada kendimizi yabancı gibi hissetmiyoruz. Geleneklerine çok bağlı bir halktır. Kırgız geleneklerinin, yaylalarına çıktığımız zaman ve çadırlarında oturduğumuz zaman kendimize ne kadar yakın olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

Konfederasyon çalışmaları kapsamında Kırgızistan'a daha sık geleceklerini anımsatan Erdoğan, Türk vatandaşlarının burayı daha çok ziyaret etmelerini arzuladıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!