Bikini vücuduna kavuşmak için geç değil!

Güncelleme Tarihi:

Bikini vücuduna kavuşmak için geç değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 14:20

Daha sıkı ve seksi bir vücuda kavuşmak sandığınız kadar zor değil. Beslenmenize özen gösterip spor alışkanlığınızı gözden geçirerek siz de plajlarda boy gösterebilirsiniz!

Haberin Devamı

Yaz mevsiminin ortalarına geldiğimiz şu günlerde basit ama etkili beslenme ve egzersiz önerileriyle kısa zamanda hayalinizdeki bikini vücuduna kavuşabilir ve plajlarda sıkı fiziğinizle dolaşabilirsiniz. Bikini içerisinde özgüvenli görünmek, daha sıkı ve seksi vücut hatlarına kavuşmak için şok diyetlere ve aç kalmaya ihtiyaç duymadan ideal bir görüntü elde edebilirsiniz.

İŞTE BİKİNİ VÜCUDUNA KAVUŞMAK İÇİN BAŞLICA BESLENME VE EGZERSİZ ÖNERİLERİ

Öncelikle şok diyetler ve hızlı kilo vermenizi vadeden tehlikeli beslenme programları yerine bilinçli va sağlıklı kilo vermenizi sağlayacak diyetlere uyun. Diyetinizi sıkı bir egzersiz programı ile takviye etmeniz hayalinizdeki vücuda kavuşmanızı kolaylaştırır.

Günde en az 45 dakika tempolu yürüyüş veya koşunun yanında tüm vücut kaslarınızı çalıştıracak squat ve lunge gibi egzersizlerle basen, kalça ve bacak bölgelerinizi şekillendirebilirsiniz. Çömelme hareketi olan squatta baldırlar yere 90 derece olacak şekilde eğilip kalkın. Bu hareketi isterseniz ağırlıkla da çalışabilirsiniz. Kısa zamanda kalça ve bacaklarınızın şekillendiğini göreceksiniz.

Haberin Devamı

Bikini vücuduna kavuşmak için geç değil

Lunge hareketinde ise ellerinizi önde birleştirip tek bacağınızla öne doğru hamle yapıp dizlerinizi yere değdirmeden bacaklarınızı esnetin. Lunge egzersizini de ağırlıkla çalışmak daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Özellikle sıkı basen ve bacaklar için lunge oldukça etkili bir harekettir.

Pilates vücut sıkılaştırma için son zamanların en popüler sporlarından biri. Siz de pilatese başlayabilir ve bir veya iki ay gibi kısa sürede şekilli vücut hatlarınızın oluşmaya başladığına şahit olabilirsiniz. Vücuda esneklik de kazandıran pilates eğitiminizi uzman eğitmenlerden ders alarak geliştirebiirsiniz.

Kahvaltı öğününü atlamamalı ve gün boyunca az ama sık aralıklarla yemek yemeye özen göstermelisiniz. Kaliteli karbonhidratlar olan tahıllar ve yulaflara diyet listenizde bolca yer vermeli, protein ve sebzeleri de dengeli bir şekilde tüketmelisiniz.

Haberin Devamı

Yeşil çay metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olduğu için her gün en az bir bardak yeşil çay içmelisiniz. Günde en az 3 litre su tüketerek beslenme ve diyet programınızı desteklemelisiniz.

Ara öğünlerde meyve, ceviz ve badem gibi atıştırmalıkları belirli oranlarda tüketerek olabilecek açlık krizlerinin önüne geçebilir ve vücudunuz için gerekli vitamin ve mineralleri alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!