Bikini vücudu bu egzersizlerle hayal değil

Güncelleme Tarihi:

Bikini vücudu bu egzersizlerle hayal değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 09:36

Herkesin hayran olacağı bikini vücuduna sahip olmak çok zor değil. Düzenli ve etkili bazı hareketlerle siz de bu yaz en iddialı bikinileri giyebilir ve sımsıkı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yaz aylarına az bir zaman kala herkes kendini spora vermiş durumda. Özellikle kadınlar yazın plajlarda bikini giyerken seksi ve alımlı görünmek için en sıkı egzersiz programlarının yanında katı diyet listeleri ile baş etmeye çalışıyor. Aslında herkesin hayran olacağı bikini vücuduna sahip olmak çok zor değil. Düzenli ve etkili bazı hareketlerle siz de bu yaz en iddialı bikinileri giyebilir ve sımsıkı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

İşte en etkili bikini vücudu egzersizleri:

1. Ağırlıklı lunge

Lunge hareketi mükemmel kalça ve sımsıkı bacaklar için en iyi egzersizlerin başında yer alıyor. Lunge hareketini çok daha verimli hale getirmek için elinize kaldırabileceğiniz ağırlıkta bir dumbel alabilirsiniz. Lunge hareketi için bir ayağınızla öne hamle yapın ve diğer ayağınızı arkada sabitleyin. Dizleriniz yere değmeden pozisyonunuzu korumaya çalışın. İki elinize ağırlık alarak bacaklarınız gergin bir şekilde 2-3 saniye durduktan sonra diğer bacağa geçin. en az 12 tekrarla egzersizi tamamlayın.

Haberin Devamı

Bikini vücudu bu egzersizlerle hayal değil

2. Dağa tırmanma hareketi

Şınav pozisyonu alın, karnınızı ve sırtınızı dik tutarak dizlerinizden birini karnınıza doğru çekin ve pozisyonunuzu 2 saniye koruyun daha sonra diğer bacağa geçin. Bu hareketi en az 15 tekrar şeklinde yapmaya çalışın. Dilerseniz egzersizi hızlı bir şekilde de yapabilirsiniz.

3. Plank

Tüm karın ve vücut kaslarını sıkı hale getiren plank vücudunuzun tamamını çalıştıran egzersizlerden biri. Dirseklerinizi basen aralığında açarak karnınızı sıkı tutun ve basenlerinizi yukarı kaldırın. Bu pozisyonda yaklaşık 30 saniye durun. Hareketi daha zor hale getirmek için tek bacağınızı yukarı kaldırıp indirin, daha sonra ise diğer bacağa geçin.

Bikini vücudu bu egzersizlerle hayal değil

4. Esneklik bandı ile bacak çalıştırma

Esneklik bandını ayak bileklerinizin çevresine bağlayın ve yere yan uzanarak bacağınızı yukarıya doğru kaldırmaya çalışın. Bu hareketi her bacak için en az 15 kez tekrarlayın ve sımsıkı bacak ve kalçalara sahip olun.

Haberin Devamı

Fit Görünmende Destek Olacak Fırsatlar İçin Tıkla

5. Kalça kaldırma

Yere sırtüstü uzanın ve ayaklarınızı yere koyun. Ellerinizle yerden güç alarak kalçanızı yukarı kaldırabildiğiniz kadar kaldırın ve bir süre pozisyonunuzu korumaya çalışın. Daha sonra ise başlangıç pozisyonuna dönün ve hareketi en az 15 kez tekrarlayın. Bu hareket ile çok daha sıkı kalça ve bacak kaslarına kavuşabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!