BALIKESİR HABERLERİ

Bigadiç Düğünlerinde Kapama Geleneği

IHA
03.08.2015 - 17:04Son Güncelleme :

KAPAMA DENİLEN YEMEK, BİGADİÇ DÜĞÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ HALİNDE.

IHA

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, kapama, düğünlerin vazgeçilmez yemeği oldu. Haşlanmış sulu etin doğranmış etmeklerin üzerine dökülmesinin ardından üstüne maydanoz dökülen hazırlanan kapama yemeğinin çok beğenildiğini anlatan Mehmet Taş, düğün ve mevlitlere gelenlerin kapama yemeden ayrılmadıklarını anlattı.
Bigadiç de, Hera Termal Tesislerinde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Mehmet Taş’ın oğlu Enser Can Taş için düzenlediği sünnet mevlidi yoğun ilgi görürken, konuklara, çorba, etli pirinç pilavı, keşkek, kapama, cacık ve höşmerim ikramı yapıldı. Özel bir yemek şirketi tarafından yapılan yemek servisi sırasında kapama yemeği en çok ilgi gören yemek oldu. Kapama yemeğinin düğün ve sünnetlerin vazgeçilmezi olduğunu anlatan Necip Özçelik,”Bigadiç de düğün ve sünnetlerde değişik yemekler yapılmaktadır. Ancak, kapama düğün ve sünnetlerin değişmez yemeğidir. Düğünlere gelen vatandaşlar kapama yemeden ayrılmazlar” dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Balıkesir haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Balıkesir ilinden Bigadiç Düğünlerinde Kapama Geleneği hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 03 Ağustos 2015 tarihinde saat 17 04’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Bigadiç Düğünlerinde Kapama Geleneği haberi güncellenecektir.

BALIKESİR NAMAZ VAKİTLERİ

17 Ekim 2019, Perşembe
  • İmsak
    05:50
  • Güneş
    07:13
  • Öğle
    12:59
  • İkindi
    16:04
  • Akşam
    18:35
  • Yatsı
    19:52
Sayfa Başı