Biga'da girişimci adaylarına belgeleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Bigada girişimci adaylarına belgeleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 16:20

Biga'da girişimci adaylarına belgeleri verildi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’de, Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle 21-25 Nisan 2017 ve 06-09 Mayıs 2017 tarihlerinde 13 ve 14’ncüsü düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimİ'ni başarıyla tamamlayan 50 girişimci adayına belgeleri törenle verildi.

Biga TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen girişimcilik eğitimi belge törenine, Biga Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bilgücü, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Vasfi Karaca, Biga SGK Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saygın, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş, Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Ünal, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Akyıl, oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile girişimci adayları ve basın mensupları katıldı.

 Törende bir konuşma yapan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Akyıl, “Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında, Biga TSO, İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü işbirliği ile Odamızda gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamladınız. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır. Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız ne kadar artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak, istihdam artacak. Milli gelirimizi 2023’te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız. Eğitimlere katılan girişimcilerimiz yalnızca kendilerine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Biga’mıza ve sizlere hayırlı uğurlu olsun. Sadece bu girişimci belgesiyle iş hayatına atılmakla kalmayıp bundan sonra da devletin çeşitli alanlarda yapacağınız yatırımlara göre destekleri devam edecektir. KOSGEB destekleri, yine İŞKUR’un yapmış olduğu istihdam ile ilgili destekleri gibi birçok alanda devam ediyor” dedi.

 KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi ve İŞKUR Çanakkale Müdür Yardımcısı Mustafa Höke’nin konuşmalarının ardından, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)

Fotoğraflı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!