Biga’da geçici pazar yeri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Biga’da geçici pazar yeri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 13:14

Biga’da geçici pazar yeri belli oldu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesinde bir hafta önce çatısında biriken karlar nedeniyle çöken kapalı pazar alanının yerine geçici olarak kullanılacak pazar yeri belirlendi.

Biga İlçesinde 10 Ocak günü biriken karların yükünü taşıyamadığı için çatısının bir bölümü çöken 20 bin metrekarelik kapalı pazaryeri kullanılamaz hale geldi. Bir gün sonra Çarşamba pazarı hal binası önüne kuruldu. Kapalı pazaryerinin çatısındaki çökme nedeniyle temizleme çalışmaları devam ederken, Çarşamba pazarının kurulacağı alan İlçede pazarcılar arasında tartışma konusu oldu.

Kapalı pazaryerinin kurulacağı yeni alan için Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Sebze Meyve ve Gıda Pazarcıları Derneği Başkanı İdris Kahraman, Biga Pazarcılar ve Festivalciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıdvan Ircı'nın katıldığı toplantıda pazarcılarla bir araya gelindi. Dernek temsilcileri ve pazarcıların görüşünün alındığı toplantıda, geçici pazar alanı Sakarya Mahallesi'nin Belediye binasına bakan cephesi olarak belirlendi. 

Belediye Başkanı İsmail Işık, hangi sokakta hangi satıcıların tezgah açacağını ise şu şekilde açıkladı. 

“Köklübağ Düğün Salonu ve hal tarafı, ön tarafı Turgut Özal Caddesi konfeksiyoncuların. 302 Sokak, Şehit Eyüp Atan Caddesi, 306, 312 ve 314 sokaklar ve buradan yine Yeniceköy'e çıkan yol sebzecilerin. Ara sokaklar dahil. 301 Sokak, set yolu ve devamındaki Şehit İbrahim Akkuş Caddesi, 314 Sokak ise müstahsillerin ve son bölüm köy pazarını koyuyoruz."

Tamamen çökme tehlikesi nedeniyle kimsenin kapalı pazar yerine yaklaşmamasını isteyen Başkan Işık, "Çeşitli ihtiyaçlar için Köklübağ Düğün Salonu’nu açtıracağız. Belediye hizmet binası kullanılabilecek. Bu hafta ışıklar konusunda bir şey yapamayız, ancak gelecek hafta elimizden geldiğinde tüm sorunları çözeceğiz. Bir doğal afet yaşadık. Hep birlikte üstesinden geleceğiz. Eksiklerimiz olabilir. Hep birlikte tamamlarız önümüzdeki haftalarda. Daha sonrası için ise görüşmelerimiz devam ediyor. Çökme riski olmayan, daha uzun vadeli ve ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Amacımız en kısa sürede çözüme kavuşturmak” diye konuştu.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!