Biga'da diyaliz hastalarına eğitim verildi

Güncelleme Tarihi:

Bigada diyaliz hastalarına eğitim verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 20:35

Biga'da diyaliz hastalarına eğitim verildi

Haberin Devamı

BİGA Devlet Hastanesi’nde, Hemodiyaliz Sorumlusu Dr. Mustafa Keser tarafından diyaliz hastalarına, Diyaliz ve Su Tüketimi konulu eğitim verildi.

Biga Devlet Hastanesi'nde diyaliz hastalarına, Kuru Ağırlık Kavramı, Hipertansiyon ve Tuz Tüketimi İlişkisi, Diyalizde Kalp Hastalıklarının Önemi, Hemodiyaliz hastalarında volüm kontrolünü nasıl iyileştirebilir konuları üzerine eğitim verildi.

Eğitimde Hemodiyaliz Sorumlu Dr. Mustafa Keser, diyaliz hastalarının beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

“En önemli şeylerden biri sudur. Suyun fazla alınması veya tuzlu besin tüketilmesi hastalarda ödem ve tansiyon yüksekliği gibi sıkıntılar meydana getirir. Suyun fazla alınması tansiyon düşüklüğüne ve yanında bazı sıkıntıların artmasına neden olabilir. Bundan dolayı iki diyaliz arasındaki sıvı alımının hastanın kilosuna da bağlı olarak 2 kiloyu geçmemesi gerekir. Sadece su değil sıvı olarak çorbalar, meyve suları, diğer sıvı gıdaları aşırı derecede tüketmemek gerekir. Tuzlu gıdalardan kaçınmamız gerekir. Ekmekteki tuz, yemeklerde, salçalarda, salamura besinlerde, peynirlerde, hazır çorbalarda fazla miktarda görünmeyen tuz vardır. Bunlardan kaçınılması gerekir” dedi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

BİGA Devlet Hastanesi’nde Hemodiyaliz Sorumlu Hekimi Dr. Mustafa Keser tarafından diyaliz hastalarına, Diyaliz ve Su Tüketimi konulu eğitim verildi.

Biga Devlet Hastanesinde diyaliz hastalarına verilen eğitimde, eğitimde Kuru Ağırlık Kavramı, Hipertansiyon ve Tuz Tüketimi İlişkisi, Diyalizde Kalp Hastalıklarının Önemi, Hemodiyaliz hastalarında volüm kontrolünü nasıl iyileştirebiliriz konuları üzerine eğitim verildi.

Eğitimde Hemodiyaliz Sorumlu Hekimi Dr. Mustafa Keser, diyaliz hastalarının beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

“En önemli şeylerden biri sudur. Suyun fazla alınması veya tuzlu besin tüketilmesi hastalarda ödem ve tansiyon yüksekliği gibi sıkıntılar meydana getirir. Suyun fazla alınması tansiyon düşüklüğüne ve yanında bazı sıkıntıların artmasına neden olabilir. Bundan dolayı iki diyaliz arasındaki sıvı alımının hastanın kilosuna da bağlı olarak 2 kiloyu geçmemesi gerekir. Sadece su değil sıvı olarak çorbalar, meyve suları, diğer sıvı gıdaları aşırı derecede tüketmemek gerekir. Tuzlu gıdalardan kaçınmamız gerekir. Ekmekteki tuz, yemeklerde, salçalarda, salamura besinlerde, peynirlerde, hazır çorbalarda fazla miktarda görünmeyen tuz vardır. Bunlardan kaçınılması gerekir” dedi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!