Biga Kocabaş Çayı ıslahı tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Biga Kocabaş Çayı ıslahı tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 10:56

Biga Kocabaş Çayı ıslahı tamamlandı

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Çanakkale'nin Biga İlçesi'nden geçen Kocabaş Çayı'nın ıslah çalışmalarını tamamladı. Projeyle ilçe merkezi taşkın zararlarından korunarak, muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçilecek.

Hazırlanan projeyle Kocabaş Çayı'nın ilçe merkezinde bulunan toplam 4 bin 760 metrelik kısmı, ıslah edilerek, muhtemel taşkın zararlarının önüne geçilecek. Duvarlı kanal imalatının gerçekleştirildiği projede, ayrıca Kocabaş Çayı üzerinde statik ve hidrolik yönden yetersiz bulunan 3 köprü de yıkılarak, yerlerine dekoratif desenli kemer köprüler tesis edildi. Bu köprülerden Çavuşköy köprüsünün 64 metre uzunluğa ve 12 metre genişliğe, Kocabaş köprüsünün 87 metre uzunluğa ve 20 metre genişliğe, Hacı Madran köprüsünün ise 36 metre uzunluğa ve 12 metre genişliğe sahip olduğu belirtildi.

Yaptığı yazılı açıklamada toplam yatırım bedeli 32 milyon 101 bin TL olan ıslah projesinin inşaatını bitirdiklerini ve geçici kabul aşamasında olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hayata geçirdiğimiz projeler ile dereleri ıslah ediyoruz. Böylece yerleşim yerlerini ve zirai arazileri taşkın zararlarından koruyarak muhtemel can ve mal kayıplarının da önüne geçiyoruz" dedi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!