Biga Kaymakamı Can engelli öğrencilerle kahvaltıda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Biga Kaymakamı Can engelli öğrencilerle kahvaltıda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 16:30

Biga Kaymakamı Can engelli öğrencilerle kahvaltıda buluştu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi Kaymakamı Mustafa Can, 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında, engelli öğrenciler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Biga İlçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kaymakamlık tarafından Biga Engelliler Derneği'nin ve Çavuşköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde okuyan engelli öğrencilerin, velileriyle katılımıyla kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Biga Kaymakam Mustafa Can, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Kıvanç Işık, Biga Sosyal Hizmetler Merkez Müdürü Mehmet Kargı, Çavuşköy Özel Eğitim İş Uygulamalı Okul Müdürü İsmail Hepçin, Biga Sosyal Yardımlaşma Müdürü Nermin Şahin, Engeliler Derneği Başkanı Hava Bacak katıldı.

Engelli öğrencilerin engelliler gününü kutlayan Kaymakam Mustafa Can, "Engelli vatandaşlarımız toplumun aynasıdır. Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Ailelerinize Allah kolaylıklar versin, onları taktir ediyor ve gurur duyuyorum. Her sağlıklı kişi engelli aday olduğunu unutmamalıdır. Her zaman engellilere sahip çıkmalıyız" dedi.

Kahvaltının ardından engelli öğrenciler kendilerinin yaptıkları çeşitli hediyeleri, protokol üyelerine takdim ettiler.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!