Biga deri sanayicilerinin sorunları masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Biga deri sanayicilerinin sorunları masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 16:47

Biga deri sanayicilerinin sorunları masaya yatırıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde, deri sanayicilerinin tamamının katılımıyla düzenlenen toplantıda sorunları masaya yatırıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı olarak faaliyet gösteren deri sanayicilerinin tamamının katılımıyla toplantı düzenlendi. Biga TSO 2. Meslek Komitesi Başkanı Tevfik Başarır başkanlığındaki toplantıda bir araya gelen dericilik işletmelerinin temsilcileri, Biga'da üretim yaparken karşılaştıkları başlıca sorunlarını, ilgili kesimlerden beklentilerini, yaşadıkları mesleki problemleri ve güncel konulardaki gelişmeleri değerlendirdi. Karşılıklı bilgi alışverişi, ortak akıl ve istişare formunda gerçekleşen toplantıda, dericilik sektörü ile iştigal eden firmaların sektörleri ile ilgili Biga'da yaşadıkları sorunlar konuşuldu.

Toplantıda, Biga'daki deri işleyen işletmelerin mevcut en büyük sorununun, Kocabaş çayı ıslah çalışmaları yapılırken atık suyun boşaltma hattındaki 3 bin metrelik kısmın (Atatürk köprüsü - Çavuşköy köprüsü arası) komple yok edildiğinden, acilen yeni hattın yapılması için Biga Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunulmasının uygun olacağı ortak bir dille ifade edildi. Ayrıca, deriye talebin en yoğun olduğu bir döneme rastlayan bu sorunun bir an evvel giderilmesinin hayati öneme haiz olduğu dile getirildi.

Kurban bayramının da yaklaştığı, kurumlar tarafından toplanacak derilerin özenle muhafazası için Biga Kaymakamlığı'nca da gerekli önlemlerin alınmasının uygun olacağı ifade edilen toplantı sonunda katılım sağlayan deri sanayicileri tarafından, çok faydalı bir değerlendirme toplantısı olduğu söylendi. Toplantıda deri sanayicilerinin yaşamış oldukları belli başlı sorunlar konuşularak, tartışıldı.

Komite Başkanı Tevfik Başarır ise, "Biga'da deri işleme sanayisinde faaliyet gösteren üyelerimiz, toplantıda yaşamış oldukları temel sorunları dile getirme imkanı bulmuşlardır. Bizler de bu sorunları ve dileklerini oda yönetimine, oradan da ilgili mercilere taşınması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Toplantımıza katılıp bizleri onurlandırdıkları için kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!