Biga Belediyesi, öğrencileri bisiklet ile ödüllendirdi

Güncelleme Tarihi:

Biga Belediyesi, öğrencileri bisiklet ile ödüllendirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 15:50

Biga Belediyesi, öğrencileri bisiklet ile ödüllendirdi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılında derslerinde başarılı olan öğrenciler, Belediye tarafından bisiklet ile ödüllendirildi.

Biga ilçesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda, okul öncesinde 1505, ilkokullarda 3960, ortaokullarda 4334, liselerde 4099 olmak üzere toplam 13 bin 898 öğrenci karne aldı. Bu yıl toplam 960 öğrenci ise liselerden mezun oldu. Biga'daki tüm okullarda 1021 öğretmen de öğrencileriyle birlikte tatile çıktı.

Biga Belediyesinin geçmiş yıllarda başlattığı başarılı öğrencilere karne hediyesi uygulaması bu yılda devam etti. Belediye Meydanı'nda Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık'ın da katılımıyla düzenlenen törende, başarılı 100'e yakın öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Başkan İsmail Işık, "Çocuklarımız bir yıldan bu yana çalıştılar. Tatili de hak ettiler. Biz de onların bu başarıları karşılıksız kalmasın diye böyle bir çalışma yaptık. Bu isimleri biz tespit etmedik. Okul idarelerine 'okullarınızdaki başarılı öğrencilerinizin isimlerini verin. Biz onları ödüllendirmek istiyoruz' dedik. İsimler tamamen okul yönetimleri tarafından belirlenmiştir. Bizim hiçbir şekilde müdahalemiz söz konusu olmamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin geleceğini gençlere ve çocuklara armağan etti. Biz de o kural üzerine çocuklarımızı bu bisikletlerle ödüllendirmek istedik. Bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum. Yalnız tatil dönemini lütfen iyi değerlendirsinler. Hem dinlensinler hem de kitap okusunlar. Bu yaz döneminde en azından bisikletlerin hatırına 10'ar adet kitap okumalarını rica ediyorum" dedi.

Başkan Işık, Belediye Meclis üyeleri Zafer Taşkın, Erhan Sürer, Ergün Tulnay ve Recai Cesur ile birlikte başarılı öğrencilere bisikletlerini takdim etti.

Safiye TARI GÜNER/BİGA(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!