Bienal'de son hafta

Güncelleme Tarihi:

Bienalde son hafta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 12:12

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Bienali, 30 Ekim'de sona eriyor. Şişhane’deki Deniz Palas Apartmanı, Bankalar Caddesi’ndeki eski Garanti Bankası Binası, Tophane’deki Tütün Deposu, Tünel’deki Bilsar Binası, Tophane’deki Antrepo 5 ve İstiklal Caddesi’ndeki Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Garibaldi Binası 11:00 – 19:00 saatleri arasında; bu hafta son kez sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haberin Devamı

İstanbul Bienali’nin en ilgi çeken eserlerinden Deniz Palas Apartmanı’nda yer alan Mustafa Kemal’in gizli aşkı Safiye Behar’ın Evini ve Servet Koçyiğit’in Saç Süpürgesi’ni görmek;  ya da Daniel Bozhkov’un Ernest Hemingway’in İstanbul’daki maceralarından esinlenerek yarattığı parfüm “Eau d’Ernest”i koklamak, Eric Göngrich’in yarattığı “Yeni İstanbul”u (Antrepo No: 5) görmek İstanbul’un vadileri ve tepelerini andıran tahta yapının üstünde dolaşmak için son hafta…

Bienal’in Antrepo No:5’te yer alan Misafirperverlik Alanı’nda ise film gösterimleri son hafta da devam ediyor. Till Hastreiter’in, “Status Yo!” adlı filmi 26 Ekim Çarşamba gününe kadar saat 17:00’de izlenebilir. “Status Yo!”, 24 saat içinde Berlin’de gelmiş geçmiş en büyük partisini düzenlemeye çalışan hiphopçu Yan Eg’in hikayesini anlatıyor.   27 Ekim Perşembe gününden itibaren saat 18:30’da Avi Mograbi “Avenge but One of my Two Eyes” adlı İsrail-Filistin sorununa odaklanan belgeseli izleyiciyle buluşuyor.
        

Haberin Devamı

Bu arada Bienal sergilerini şu ana kadar 45 bin kişinin gezdiğini de hatırlatalım.


Bilet fiyatları: Tam 15 YTL ve indirimli 7 YTL.
Dileyen sanatseverler her gün Deniz Palas, Garanti Binası ve Tütün Deposu’nda,           
saat 11:00, 13:30, 15:00 ve 16:30’da düzenlenecek olan Rehberli Turlar’a da katılabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!