Bıçkın dünya evine girdi

Güncelleme Tarihi:

Bıçkın dünya evine girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 13:40

Dünya tekvando şampiyonu ve Türkiye'de ilk olimpiyat madalyasına sahip olan tekvandocu unvanını elinde bulunduran Hamide Bıçkın, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner'le nikah masasına oturdu.

Haberin Devamı

Dünya ve Avrupa şampiyonu olan, aynı zamanda Türkiye'de ilk olimpiyat madalyasına sahip tekvandocu unvanını elinde bulunduran Hamide Bıçkın, bir süre önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği bir toplantıda, merhum Aliya İzzetbegoviç'in vefatından kısa süre önce kendisini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bosna'yı sana emanet ediyorum" sözlerinden çok etkilenerek nikahını bu ülkede kıydırma kararı verdi. Bıçkın, yıllar önce verdiği bu kararını, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner'le nikah masasına oturarak gerçekleştirdi.

Bıçkın ve Çetiner'in nikahını Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nde Konsolosluk İşleri Sorumlusu İsmail Altunel kıydı. Gelin ve damadın nikah şahitliklerini ise Bosna-Hersek'in Türk asıllı Tekvando Federasyonu Başkanı Ahmet Dilek ve 3. Katip Sati Saygın İleri yaptı. Törene, Bıçkın ve Çetiner'in arkadaşları ile büyükelçilik çalışanları katıldı.

Milli tekvandocu Hamide Bıçkın, nikah töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, aktif sporu 2010 yılında sakatlanması sonucu bıraktığını ve şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde spor eğitim uzmanı olarak görev yaptığını söyledi.

Bosna-Hersek'te nikahının kıyılması fikrinin bir süre önce katıldığı toplantıda Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın, merhum Aliya İzzetbegoviç'in ülkesi için nasıl mücadele ettiğini anlattığını ve bu konuşmanın kendisini çok etkilediğini ifade eden Bıçkın, şunları kaydetti:

"Genel Müdürümüz Baykan, ayrıca merhum Aliya İzzetbegoviç'in vefatından kısa süre önce kendisini ziyaret eden sayın Başbakanımıza, 'Bosna Hersek'i emanet ettiğini' aktardı. Ben orada gerçekten çok etkilendim. Bir kitap yazacak kadar duygular hissettiğimi rahat söyleyebilirim. 2010 yılında sakatlığım yüzünden
tekvandoyu bırakmak zorunda kaldım. Sakatlanıp sporu bırakmasaydım, Bosna adına müsabakalara katılır bu ülkeye madalyalar getirirdim. Ancak şimdi bu ülkenin gençlerinin başarısı için çalışacağım. Nikah şahitliğimi yapan Bosna-Hersek Tekvando Federasyonu Başkanı Ahmet Dilek ile bu ülkenin tekvando sporu için ortak projeler hazırlayacağız."

Bıçkın, Çetiner'le evlenmeye karar verdikleri zaman, kendisinin nikahını Bosna-Hersek'te kıydırmayı teklif ettiğini ve olumlu cevap aldığını belirterek, bugün bu hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner ise Bosna-Hersek'in Anadolu ruhunu taşıdığını, böylesi bir yerde nikahını kıydırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Çetiner, şunları söyledi:

"Bosna-Hersek'te savaş döneminde yaşanan dram ve insanlık dışı davranışlar, Türk toplumunu derinden yaralayan bir konudur. Burada nikahlanmak, kardeşlerimizin yaşadığı bir ülkede dünya evine girmek çok etkileyici bir şeydir. Biz gerçekten çok mutluyuz. Türkiye'nin Büyükelçiliği'nde nikah kıymayı bize fırsat verenlere ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

-Hamide Bıçkın kimdir?-

Tekvandoya sekiz yaşında başlayan Hamide Bıçkın, Gazi Üniversitesi Spor Yöneticiliği'ni bitirdi. Spor hayatına 1986 yılında başlayan Bıçkın, ilk olarak minikler kategorisinde 30 kilogramda Ankara ve Türkiye şampiyonu oldu. Bıçkın, 2000 yılında yapılan Sidney Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar 57 kiloda bronz madalya kazanarak, Türkiye'de ilk olimpiyat madalyasına sahip olan tekvandocu unvanı elde etti. Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda bayanlar 59 kiloda ikinci olarak Gümüş madalyanın sahibi olan Bıçkın, 16 yaşında Avrupa, 17 yaşında dünya ise şampiyonu oldu.
Bıçkın, büyük müsabakalarda ise şu başarıları elde etti: 1994 Avrupa Şampiyonası 1. (Romanya), 1995 Dünya Şampiyonası 1. (Filipinler), 1999 Dünya Olimpiyat Seçmesi 1. (Hırvatistan), 2000 Avrupa Şampiyonası 1. (Yunanistan), 2000 Olimpiyat Oyunları 3. (Sidney), 2001 Dünya Kupası 1. (Vietnam), 2002 Üniversiteler Dünya Şampiyonası 1. (ABD), 2003 Dünya Kupası 3. (Japonya), 2004 Avrupa Şampiyonası 2. (Norveç), 2007 Dünya Şampiyonası 2. (Çin), 2008 Avrupa Şampiyonası 3. (İtalya).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!