Bıçakçı'yı taca attılar

Güncelleme Tarihi:

Bıçakçıyı taca attılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:00

Federasyon başkanvekili başta olmak üzere Davut Dişli, Serdar Güzelaydın ve Mahmut Özgener, Bermek ile birlikte hareket etme kararı aldı. İsviçre’de bulunan Levent Bıçakcı’nın ise gelişmelerden haberi yok.

Haberin Devamı

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu, 9 Aralık tarihinde, Genel Kurul kararı aldı. Tüm spor kamuoyu bu kararı seçimdiye yorumlarken, başkan Levent Bıçakcı, ‘Güven tazeleme’ yorumunda ısrar ediyordu.

Futbol Federasyonu Başkanvekili Hasan Doğan da bu karar sonrası bir açıklama yapıyor, ‘Aday olduğu sürece başkan Levent Bıçakcı’nın listesinde görev yapacağını’ ilan ediyordu. Ancak fazla değil 20 gün sonra rüzgar başka yönlerden esmeye başladı.

Önemli toplantı

Başkanvekili Hasan Doğan, önce Celal Doğan daha sonra da Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın ile biraraya geldi. Cemal Aydın ismine başta Fenerbahçe olmak üzere Süper Lig’den 4-5 kulüp destek veriyordu.

Doğan daha sonra Swiss Otel’de fedarasyon eski başkanı Haluk Ulusoy, G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile biraraya geldi. Doğan ve Canaydın başkan adaylığı için Ayhan Bermek’in ismini önerdi. Ancak Demirören ve Ulusoy bu isme sıcak bakmadı.

Daha haberi yok

Bu toplantıdan sonra Ayhan Bermek ile biraraya gelen Hasan Doğan önceki gün öğle saatlerinde Bermek’in listesinden seçime girmeyi kabul etti. Doğan ile birlikte, Futbol Federasyonu’nda Bıçakcı ile birlikte görev alan Davut Dişli, Serdar Güzelaydın ve Mahmut Özgener de, Bermek ile birlikte hareket etme ve Bermek’in listesine girme kararı aldı.

Genel kurul öncesi yaşanan bu gelişmelerden Levent Bıçakcı’nın henüz haberi yok. Çünkü Bıçakcı, İsviçre maçından sonra yaşanan olaylardan dolayı, Türkiye’nin savunması için FIFA Genel Merkezi’nde bulunuyor.

Bermek adaylığını resmen açıklıyor

SPOR ve iş dünyasının yakından tanıdığı Ayhan Bermek, Futbol Federasyonu’nun 19-20 Ocak 2005 tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurulda federasyon başkanlığına aday olacağını bugün düzenleyeceği bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak. 1986 ve 1998 yılları arasında Futbol Federasyonu’nda yönetim kurulu üyesi, asbaşkan ve Milli Takımlar Sorumlusu olarak görev yapan Bermek, toplantıda Türk futbolundaki son gelişmeler hakkında da görüşlerini açıklayacak. Bermek toplantısında ayrıca diğer başkan adaylarıyla da ilgili görüşlerini açıklayacak ve değerlendirecek.

Haberin Devamı

Devrim yapacağız

FUTBOL Federasyonu başkanlığına adaylığını koyan Mehmet Ali Yılmaz, Elimi her taşın altına koymaya hazırım. İsviçre maçı sonrası gelişen olaylardan sonra aday olduğumu söylemiştim. Sadece yıkmak için değil, yapmak için de varım’ dedi. Yılmaz, Futbol Federasyonu başkanlığına ihtiyacı olmadığını, ama Türk futbolunun kendisine ihtiyacı olduğunu kaydederken şöyle konuştu: ‘Federasyon başkanı olmam bana bir lütuf değil.

Önünü açacağım

25 yıllık deneyimim var. Başkanlık bana bir şey katmaz ben sadece Türk futbolunun önünü açmak için adaylığımı koydum. Futbol siyasetten siyaset de futboldan uzak durmalı. Futbol federasyonunun devrime ihtiyacı var. Biz de bu devrimi yapacağız.’

Kartal Doğan’a sahip çıktı

BEŞİKTAŞ
Kulübü, Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu için, yönetim kurulunda yer alan isimlerin delege olarak belirlendiğini, Federasyon Başkan Vekili Hasan Doğan’a karşı bir tavrın söz konusu olmadığını bildirdi. Yapılan açıklamada belirlenen delegeler arasında Doğan’ın adının yer almaması nedeniyle ortaya asılsız iddialar atıldığı ifade edildi.

Yumruğunu  vuramadı

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Davut Dişli, 19-20 Ocak tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü genel kurulda, Hasan Doğan’la aynı listeden seçime girme kararı aldığını söyledi.

Dişli, başkan Levent Bıçakcı’nın masaya yumruğunu vuran bir yönetici olamadığını iddia etti. İkinci başkanı Hasan Doğan için, ‘Mutlaka federasyonun içinde olması gereken bir kişi. Terim’in ise isitfa etmesine gerek yok’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!