Beyşehir'de Vuslat Parkı yolu yayalaştırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Beyşehirde Vuslat Parkı yolu yayalaştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 15:05

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Gölü kenarındaki Vuslat Parkı içerisinden geçen yolu yayalaştırmaya hazırlanıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, göl kıyısındaki Vuslat Parkı’nın içerisinden geçen yolun motorlu araç trafiğine tamamen kapatılacağını bildirdi.

Vatandaşlardan ve Emniyet’ten gelen talepler üzerine, genellikle piknikçilerin kullandığı Mehmet Akif Ersoy Parkı ile Vuslat Parkı arasındaki yolu motorlu araçların trafiğine kapatmak için çalışma başlattıklarını belirten Özaltun, amaçlarının park içerisinde bir trafik kazası yaşanmaması olduğunu söyledi.

Söz konusu yolda zaman sürücülerin aşırı hız yaparak trafik güvenliğini tehlikeye sokabildiğini dile getiren Özaltun, çalışmanın bu sorunun da önüne geçeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Özaltun, yaz döneminde insan hareketliliği artan göl festivallerinin düzenlendiği Vuslat Parkı içerisinde zaman zaman yaşanan maddi hasarlı ya da yaralamalı trafik kazalarına dikkat çekti.

Park içerisindeki yolun yayalaştırılmasının insan hayatı açısından da büyük önem arz ettiğini vurgulayan Özaltun, konuyu meclis üyeleri, mahalle muhtarları, esnaf, sivil toplum örgütleri ile toplumun değişik kesimleriyle de istişare ettiklerini aktardı.

Yolun araç trafiğine kapatılmasına herkesin sıcak baktığına işaret eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Biz hiçbir insanımızın yaşanabilecek kazalar sonucu mağdur olmasını, burnunun dahi kanamasını arzu etmeyiz. Park içerisinde motorlu araçların seyretmesi trafik kazalarının oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Burada araç trafiğinin olması da zaten doğru değil. Çevre ilçelerimizdeki parklara baktığınızda da motorlu araçların girdiğini göremezsiniz. İnsanlar, park girişinde araçlarını bırakarak ellerindeki piknik malzemeleri ile gidecekleri alanlara yaya olarak intikal ederler. Doğrusu bu zaten. Bu kapsamda alan içerisinde otopark ve araçların park edebileceği ceplere yönelik yeni düzenlemeler yapacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!