Beyşehir’de Yılda 35 Bin Ton Katı Atık Toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’de Yılda 35 Bin Ton Katı Atık Toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:48

ARTAN MAHALLE SAYISI İLE BEYŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TOPLADIĞI ÇÖP MİKTARI DA ARTIŞ GÖSTERDİ.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi’nin artan mahalle sayısına bağlı olarak yerleşim merkezlerinden topladığı evsel atık miktarı da artış gösterdi.
Beyşehir Belediyesi’nin Yeni Büyükşehir Belediye Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte mahalle sayısı 55 dış mahallenin de eklenmesiyle 12’den 67’ye yükseldi. Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin mesai temposu da yeni mahallelerin eklenmesiyle artış gösterdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 4’ü süpürme aracı olmak üzere toplam 12 toplama aracı ve 82 personeliyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ilçe merkezinde evsel atıklar günlük olarak toplanmaya devam edilirken, taşra mahallelerinde ise bu hizmet yerleşim merkezlerinin nüfus yoğunluğuna bağlı olarak haftada en az iki kez olmak üzere belli periyotlar halinde gerçekleştirilmeye başlandı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yeni büyükşehir yasası ile birlikte temizlik işleri biriminin çalışma performansının daha da artmasına rağmen, hizmet götürme noktasında herhangi bir aksamaya meydan vermediklerini söyledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı araç filosunun yeni takviyelerle sürekli güçlendiğini ve takviye edilen yeni modern süpürge aracı ve ekipmanlarının devreye girmesiyle temizlik hizmetinde kalite standardının sürekli yükseldiğini dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:
“Temizlik hizmetini sunumunda mahalle sakinlerimiz ve vatandaşlarımızdan gelen memnuniyet de bizleri mutlu ediyor. Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı araçlar, yeni dönemde taşra mahallelerine de hizmet götürebilmek için ayda ortalama 18 bin 900 kilometre güzergahta ring yaparak temizlik hizmetlerini yürütmeye başlarken, Beyşehir genelinde günlük olarak ortalama 98,5 tona ulaşan toplanan evsel atık ve çöpleri katı atık toplama merkezine ulaştırıyor. Beyşehir’de temizlik araçlarımız ayda ortalama 2 bin 955 ton evsel atık toplarken, yıllık bazda bu miktar 35 bin 460 ton seviyelerine ulaşıyor. Temizlik araçlarımız Üzümlü, Huğlu ve Doğanbey gibi nüfus yoğunluğu fazla olan taşra mahallelerimize haftada 3 gün, diğer mahallelerimize ise en az iki kez uğramak suretiyle çöp toplama hizmeti götürüyor. İlçemiz merkezindeki mahallelerde çöpler her gün toplanırken, şehrimizin ana caddelerindeki konteynerler ise nöbetçi ekiplerle akşam da dahil olmak üzere gün de 3 kez boşaltılarak hizmet sunuluyor. Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde 55,5, dış mahallelerde ise 43 ton olmak üzere günlük ortalama 98,5 ton çöp toplanarak evsel atık merkezine ulaştırılıyor.“
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!