Beypazarılılar, il kadın jandarma komutanlarını unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Beypazarılılar, il kadın jandarma komutanlarını unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 14:31

Beypazarılılar, il kadın jandarma komutanlarını unutmadı

Haberin Devamı

Kemal ÇELEN / BEYPAZARI(Ankara), (DHA) - ŞIRNAK Kato Dağı'nda teröristlere yönelik operasyon için havalandıktan bir süre sonra düşen helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut, Türkiye'nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı Ankara'nın Beypazarı İlçesi halkını da üzdü.
Şehit Yarbay Songül Yakut, Beypazarı'nda 2005- 2007 yıllarında 3 yıl süreyle İlçe Jandama Komutanlığı görevinde bulundu. Görev süresinin ilk iki yılında Jandarma Kıdemli Üsteğmen rütbesi bulunan şehit Yarbay Yakut, üstün başarı göstermesi nedeniyle bir yıl erken terfi ettirilip, görev süresinin üçüncü yılında Yüzbaş rütbesi verildi. Jandarmanın aile içi şiddet özel biriminde görev yapan Yarbay Songül Yakut, başarılı bir kariyere sahipti. Görev yaptığı bölgelerde aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınan bir isim olan şehit Songül Yakut, Jandarma Komutanı olarak ilk görev yaptığı Beypazarı'nda dönemin ilçe Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte sık sık köy çalışmalarına ve toplantılara katıldı.Şehit Songül Yakut, iyi derecede yabancı dili sayesinde Beypazarı'na gelen üst düzey komutan eşlerine refakat edip, zaman zaman köy gezilerine çıkarak, kadınların sorunlarını dinleyip, vatandaşların sempatisini kazandığı belirtildi. İnsanlarla iyi ilişki kurmayı sevdiğini belirten Yakut, "Ülkenin değişen çehresiyim" demişti.
FETÖ KUMPASIYLA İHRAÇ EDİLDİ
FETÖ kumpası sonucu mesleğine veda etmek zorunda kalan Songül Yakut, verdiği hukuk mücadelesini kazanarak üniformasına yeniden kavuştu. Şehit Yarbay Songül Yakut için Beypazarı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Özkan tarafından yarın saat 16.00'da Beypazarı Sultan Alaaddin Camisi'nde mevlit okutulacak. Beypazarı halkı, şehit Songül Yakut'un adının görev yaptığı Beypazarı Jandarma Komutanlığı'na verilmesi için sosyal medyadan paylaşımlararda bulunmaya başladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!