Beypazarı örneğiyle Güdül’den oy istedi

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı örneğiyle Güdül’den oy istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2009 00:00

AKP hükümetinin İçişleri Bakanı Atalay’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eleştiri yağmuruna tuttuğu Mansur Yavaş’ın çalışmalarını örnek göstererek Güdül’de seçmenlerden oy istediği ortaya çıktı. Ankara Hürriyet, Atalay’ın vatandaşlara "Güdülü Beypazarı gibi yapacağız" vaadinde bulunduğu görüntülere ulaştı.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay’ın, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek’in rakibi MHP’li Mansur Yavaş’ın çalışmalarını örnek göstererek Güdül’de seçmenlerden oy istediği ortaya çıktı. Atalay’ın açık hava toplantısındaki görüntülerine Ankara Hürriyet ulaştı.

Gökçek’in eleştirilerinin ardından Pursaklar’da Aile Yaşam Merkezi’nin açılışında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a yüklenirken, "Bugün 30 bin nüfuslu Beypazarı’nda bir arıtma tesisi kuramayan, milyonlarca insanımızın yaşadığı Ankara’ya nasıl olacak da bir arıtma tesisi kuracak" demişti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın ise Güdül’de yaptığı bir konuşma, Erdoğan ve Gökçek’in aksi yönde düşündüğünü ortaya çıkardı. Vatandaşlara seslenen Atalay, AKP adayları için oy isterken, Güdül’ün gelişmesini sağlayarak, Beypazarı gibi yapacaklarını söyledi. Güdül’ün Beypazarı Nallıhan gibi tarihi yerlerden biri olduğunu kaydeden Atalay, şunları söyledi:

Beypazarı gibi...

"Güdül’ü elimizden geldiğince yeniledik ama bitmedi. Daha bitmeyenler var, bakın başkanımız alt yapı eskidi diyor. Şimdi alt yapıya el atacağız. Ben bunları sadece Güdül’deki değişimi ifade etmek için diyorum. Yoksa şunları yaptık diye anlatmak için değil, daha çoğunu yapacağız, görevimiz bu. Sokaklarımız güzelleşti, yollarımız yapıldı, hastane iyi bir hizmet oldu. Benim Güdüllü kardeşlerimden tek bir talebim var. Güdüllüler Vakfı başkanıyla da görüştüm biraz önce. Beni de buralı sayın. Hep birlikte bakın şunu düşünelim. Gelin Güdül’ü Beypazarı gibi Ankaralının gelip ziyaret ettiği, hafta sonu gelip etini sebzesini aldığı güzelim Güdül üzümünü aldığı, güzelim taze sebzeleri aldığı insanların geldiği bir mekan hale getirelim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!