Beypazarı bütçesine gezi şerhi

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı bütçesine gezi şerhi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 15:49

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilçe belediyelerinin 2018 Mali Yılı’na ilişkin bütçe maratonu başladı.

Haberin Devamı

Önceki akşam Beypazarı ilçesinin bütçe görüşmeleri sırasında, 50 bin nüfusu olan ilçede 67 bin kişinin kültür gezisine götürülmesi için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne 16 milyon 100 TL bütçe ayrılmasına tepki gösterildi. MHP ve BBP’nin yanı sıra ve Beypazarı eski Belediye Başkanı ve AK Parti Beypazarı Meclis Üyesi İbrahim Demir de söz konusu bütçe maddesine ret oyu verdi.

MHP: ETİK VE DOĞRU DEĞİLDİR

MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, konu ile ilgili muhalefet şerhini de Meclis’e sundu. Yazıda, “Nüfusu takribi 50 bin olan Beypazarı ilçemizin 67 bin kişiyi kültür gezisi adı altında geziye götürme maliyeti 17 milyon 400 bin TL bedel karşılığı bütçeden ödenek ayrılarak karşılanması planlanmaktadır. Beypazarı ilçe belediyesinin gelir kaleminde bu harcamayı karşılayabilecek ekonomik gelirin olmadığı ve bütçe fazlası vermediği halde hane halkı gezi bedellerinin belediyeye ait gayrimenkullerin satışı ile karşılanması etik ve doğru değildir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

DEMİR BAĞIRARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Beypazarı bütçesinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, “Verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Anadolu’da çok güzel bir tabir var ben onu söylemeyeceğim. Sıkıntı içeride olunca kapı kilit tutmazmış, onu da belirtmiş olayım” diye konuştu. Bunun üzerine Meclis Üyesi İbrahim Demir, oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Nail Çimen’den söz istedi. Çimen, “Söz verilecek bir durum yok. Muhalefetinizi koydunuz” dedi. Söz verilmeyen Demir ise, sesini yükselterek 50 bin nüfuslu Beypazarı ilçesinde 67 bin kişinin geziye götürülmesi konusunda tepki gösterdi.

ÇANKAYA, ELMADAĞ VE GÖLBAŞI BÜTÇELERİ KABUL EDİLDİ

Öte yandan önceki akşam Beypazarı ilçesiyle beraber Çankaya Belediyesi’nin de 2018 Mali Yılı bütçesi kabul edildi. Dün ise Elmadağ ve Gölbaşı belediyelerinin bütçeleri de Meclis’te kabul edildi.

BAKMADAN GEÇME!