Beyoğlu’na 2.5 milyar dolar yatırım yolda

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu’na 2.5 milyar dolar yatırım yolda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 22:44

BEYOĞLU ilçesinin bugünü, geleceği ve sunduğu fırsatlar ‘Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’nda ele alındı.

Haberin Devamı

Dün başlayan ve bugün de devam eden etkinlikte önümüzdeki iki ile beş yıl arasında hayata geçecek büyük projelerin bitmiş hali dev Beyoğlu maketi üzerinden tanıtılıyor. Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) tarafından Grand Pera Emek Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Beyoğlu’nda yatırımları katıldı. Yaşanan göç dalgası ile İstanbul’un büyük tahribata uğradığını belirten  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:  “2000’ler gelene kadar kimliksiz, sağlıksız şehirler sahip olmuşuz. Bir terzi girmiş ölçüsüzce ölçüp biçmiş. Bugün geleceğe aydınlık bakıyoruz. Doğru bir mantık ve çözümle iyi işlerin yapıldığını görmek hepimizi gelecek adına ümitli kılıyor. Bir insanı ilk önce yüzünden tanırsınız Türkiye’nin yüzü de İstanbul’dur göz bebeği de Beyoğlu” dedi.

Haberin Devamı

GALATAPORT 6 MİLYAR

2004’ten bu yana 5 bin 737 binanın restorasyon ve renovasyondan geçtiğini belirten Demircan, yeni inşaat yapmadan eski binaları hayata döndürerek 2 milyon 250 bin metrekare ticaret ve yaşam alanı kazandırdıklarını ifade etti. 2004’de 6 bin olan konaklama kapasinin bugün 46 bine çıktığını belirten Demircan, “Turizm, hizmet ve perakende sektöründeki yatırım toplamı ise 3 milyar doları buldu. Tüm bu yeni yatırımlarla birlikte 13 yıl içerisinde 100 bin yeni istihdam oluştu. Tarlabaşı’ndan Atatürk Kültür Merkezi’ne, Narmanlı Han’dan, Maksim Sahnesi’ne, Alkazar Sineması’na ve İstiklal Caddesi’ne büyük işler bir bir bitiyor. Galataport, Haliçport, Okmeydanı, Piyalepaşa gibi çılgın projeler, bütün hızıyla ilerliyor.  Sadece Galataport tek başına 6 milyar TL’lik bir yatırım değerine sahip. 7 milyon turist hedefi ve 2 milyon kruvaziyer yolcu hedefi var. Yapımına ruhsat verdiğimiz halen inşası devam eden 1 milyon 455 bin metrekare ticari alan önümüzdeki 3 yıl içerisinde faaliyete geçecek. Başka bir ifadeyle Okmeydanı ve Haliçport hariç 2.5 milyar dolar yatırım hayat bulacak. Böylelikle 3 yılda, son 13 yılda elde ettiğimiz büyümeye denk bir gelişme gerçekleşecek.” 

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde yapılan panelde Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Nef Kurucusu Erden Timur, Esta Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek ve Demsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan Beyoğlu’ndaki yatırımlarından ve bölgenin yatırım potansiyelinden bahsetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!