Beyoğlu’nda Latin rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu’nda Latin rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 20:57

Akbank Sanat Sinema Kuşağı, ocak ayı boyunca her cumartesi ‘Yakın Dönem Filmleriyle Latin Amerika’ya Bir Bakış’ başlığı altında Latin filmi gösterecek. İstanbul Cervantes Enstitüsü ve AECID işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik bugün Juan Jose Campanella’nın yönettiği ‘Gözlerindeki Sır-El Secreto de sus ojos’ ile başlıyor. Tüm filmler ücretsiz, Akbank Sanat’ta.

Haberin Devamı

Balığa Çıkmak İçin Kötü Bir Gün (Mal dia para pescar)
KÜÇÜK AYAK OYUNLARI

Gösterim Zamanı: 14 Ocak saat 17.00 Yön: Alvaro Brechner Oyn: Gary Piquer, Jouko Ahola, Antonella Costa Yapım: Uruguay
Uruguaylı yazar Juan Carlos Onetti’nin kısa hikâyesinden uyarlanmış bir film. Eski güreş dünya şampiyonu Jacop van Oppen ile kökleri Bizans’a dayanan ailenin üyelerinden menajeri Prens Orsini’nin, rakibinin şampiyona üç dakika dayanması karşılığında bin dolar koyarak yaptıkları Güney Amerika turnesini anlatıyor. Prensin, iki üç yeşil banknot arasına bir tomar kaba kağıt koyarak ürettiği göstermelik bin dolar, uğradıkları son kasabada, zekâsı durgun kasları gelişkin sevgilisiyle evlenmek için paraya ihtiyacı olan genç kadının iştahını kabartır. Orsini, yerel gazeteyi de işin içine soktuğu dâhice halkla ilişkiler ve küçük ayak oyunlarıyla son dakikaya kadar güreşi ya da rakibi iptal etmeye çalışırsa da, Jacop güreşmekten başka bir şey bilmez, vazgeçmez.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda Latin rüzgarı

Gözlerindeki Sır (El Secreto de sus ojos)
KORKUNÇ SUÇUN GİZEMİ

Gösterim Zamanı: 7 Ocak saat 17.00 Yön: Juan Jose Campanella Oyn: Ricardo Darin, Soledad Villamil, Pablo Rago Yapım: Arjantin
Görevinden yeni emekli olan sorgu müfettişi Benjamin (Ricardo Darin), bir türlü peşini bırakmayan ve mazisi 25 yıl önceye dayanan bir cinayet vakasının romanını yazmaya karar verir. Kısa bir süre sonra cinayetin acı dolu hatırası üzerine düşünmek, Esposito’nun güncel yaşamının detaylarını aydınlatmaya başlar ve onu, duygularına ayna tutarak saplantılı bir aşkın ördüğü ağ ile yüzleşmeye zorlar. Korkunç suçun gizemi kendini yavaş yavaş ele verirken, Benjamin adalet ve kendini arayış ekseninde ciddi bir sınavdan geçecektir. Film, 2010 yılında ‘En İyi Yabancı Film’ Oscar’ını kazanmıştı.

Santiago’nun Günleri (Dias de Santiago)
ŞİDDETTEN KAÇIŞ YOK

Gösterim Zamanı: 21 Ocak saat 17.00 Yön: Josue Mendez Oyn: Pietro Sibille, Milagros Vidal, Marisela Puicon Yapım: Peru
Perulu yönetmen Josue Mendez’in şaşırtıcı derecede yoğun bu ilk filmi, genç bir savaş gazisinin sivil topluma alışmakta çektiği trajik zorluğu anlatıyor. Mekânı Lima’nın aşağı bölgesi olsa da, hikâye farklı yerlerde ve zamanlarda eski askerlerin başlarından geçenlerle ilgili evrensel bir gerçeği içeriyor. Sadece savaşmak için eğitim almış, 23 yaşında gergin bir adam olan Santiago, paralı askerlik görevinden sonra kendini normal hayatın içinde bulur. Karısı onu terk etmek üzeredir, ailesi onu kendilerinden uzakta tutmaktadır. Kafası iyice karışıktır. Sırtında taşıdığı büyük sorunların ötesinde, eğitimine devam etmek istemektedir. Ancak banka hırsızlığı hayalleri kuran eski asker arkadaşlarına katılması için baskı görür. Karısı da terk edince yeni bir ilişkiye yönelir, ancak şiddet eğilimli ağabeyinin sevgilisi baştan çıkarıcı davranışlarda bulunup ağabeyini öldürmesini isteyince olaylar hızla kontrolden çıkar. Tüm iyi niyetlerine rağmen, şiddetin kısır döngüsünden kaçması imkansız gibi gözükmektedir.

Haberin Devamı

Chico & Rita
CAZ HAKKINDA EN İYİ KURMACA

Gösterim Zamanı: 28 Ocak saat 17.00 Yön: Fernando Trubea & Javier Mariscal Yapım: İspanya
Rita egzotik danslar yapan güzel bir şarkıcı, Chico da yetenekli ve kıskanç bir piyanisttir. Chico ile Rita’nın 1948’de Havana’da tanışmalarından günümüz New York’una sıçrayan film, arada Las Vegas ve Paris’e de uğrayan bir aşk hikâyesini anlatıyor. Üstelik “Caz hakkında çekilmiş en iyi kurmaca filmlerden biri” olarak John Coltrane, Nat King Cole, Tito Puente ve piyano ilahı Bebo Valdes gibi Amerikalı ve Kübalı efsanelerden parçalar içeren film müzikleri muhteşem. Küba müziklerinin ve sokakları, barları, kulüpleri ve arabalarıyla Havana’nın keyfine varmak için eşsiz bir fırsat.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!