Beynimizi kuvvetlendirelim

Geçen akşam haberlerde Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı bir yerleşim bölgesinde bulunan kumar oynanmayan, bölge sakinlerinin kütüphanesinden yararlandığı bir kahvehaneden söz ediliyordu.

Önce yanlış görüyorum sandım, televizyonun sesini açtım. Bu kadar yüz güldüren bir haber görmemiştim uzun zamandır. Kahvehane sahibi, halkın ilgisinin yoğunluğundan, bölge sakinlerinin okuduğu kitap ve makaleler hakkında tartışma günleri düzenlediğinden bahsediyordu. Ellerinde kitap ya da dergiler, çaylarını yudumlayan kahve müşterileri halinden oldukça memnun görünüyordu, hatta bu kişilerin yorumları sorulan eşleri daha da mutluydu. Ne kadar heyecan verici değil mi?

Başımıza gelen her türlü ahlaksızlığın, yolsuzluğun, yoksulluğun, bencilliğin hatta inançsızlığın nedeni bilgi ve kültür eksikliği. Okumuyoruz. Okumadığımız için düşünmüyoruz, düşünmediğimiz için anlamıyoruz. Aktarıldığı gibi alıyoruz, öğretildiği gibi gidiyoruz. Ama hiç kendimizi yormuyoruz. Binlerce harf, kim okuyacak değil mi? Bunun adı tembellik aslında. Ama inanın bu tembellik virüsü, dünyayı tehdit eden en büyük hastalık olacak. Arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde neler konuştuğunuza dikkat edin. Konuşmalar sadece "Geçen hafta bunu aldım", "X’in eteğini gördün mü?", "Yemekte şuradaydık", "Onun arabası ışık hızında, telefonu uzay teknolojisi", "O onu yapmış", "Bu bunu demiş" merkezliyse, dikkat! Virüs bünyeye girdi demektir.

Hastalık beynimizi işgal etmeden, beynimizi kuvvetlendirelim. Aradığınız hassasiyet, beklediğiniz adalet, hayalini kurduğunuz aşk ve hep peşinden koştuğunuz huzur kütüphaneler dolusu kitapta sizi bekliyor.

Sayfalar dolusu mutluluklar

Sevgi ile kalın

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

n Rumuz: FELICITA

Rüyamda kendi evimdeyim. Eşim, annem ve ben temizlik yapıyoruz. Eşimle evin arka balkonuna çıkıyoruz. Gece olmuş, gökyüzü çok karanlık ama çok yıldızlı. Daha sonra eşim, gökyüzünde yarım ay şeklinde kızıl renkli iki gök cismi gösteriyor. Bu Merkür’müş. İkisi de hızlı şekilde yukarı doğru yükselip, gözden kayboluyorlar. Eşim bu astrolojik olayın yaşam boyu bir kez görülebileceğini söylüyor. Ben gördüğüm için çok seviniyorum.


Rüyanız rastlantısal gibi duruyor. Ama olmama ihtimaline karşılık, sembolik değerlendirme yapalım. Uzun zamandır kurtulmaya çalıştığınız bir durum, alışkanlık, ortam ya da davranıştan yakın çevrenizin desteğiyle kurtulmak üzeresiniz ya da kurtulmuşsunuz. Bu olayla bağlantılı çok özel bir fırsat size sunulmuş, sunulacak ya da siz sunulmasını bekliyorsunuz. Heyecanınız daimi olsun.

n Rumuz: 14

Rüyamda, hoşlandığım kişi ve ben sınıftaydık. Arkadaşlar da vardı. İkimiz de sıranın uçlarına oturmuşuz. Aramız boş yani. O arada bir şeyler oluyor, sıra kaldıraç etkisi gösterip beni sınıfın diğer ucuna fırlatıyor. Ben kızıyorum. Öcümü almak için "Sen de otur diyorum". O arada başkaları geliyor. Zil çalıyor, kargaşa çıkıyor. Ona omuz atıyorum ve tamam kurtuldum diyorum.

Sevgili 14, mailin çok heyecan doluydu. Yorumlamadan geçemedim, ama rüyan gündüz yaşadıklarının akşam yeniden kurgulanması. Rüyanda gördüklerin hoşlandığın çocuğa karşı bilinçaltı duygularını, yaşadıklarınızı yorumlama biçimini gösteriyor. Duygularını örtbas edip, farklı davranışlar sergilemek yerine olduğun gibi davranırsan, kendini daha rahat hissedeceksin. Aynı hız devam!
Yazarın Tüm Yazıları