Beylikdüzü’nde Cumhuriyet Kitapevi Hizmete Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Beylikdüzü’nde Cumhuriyet Kitapevi Hizmete Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:28

Beylikdüzü Belediyesi, Cumhuriyet’in 92’inci yıl dönümünde Mehmetçik Parkı içerisine ahşaptan inşa edilen Cumhuriyet Kitapevi’ni hizmete açtı.
Beylikdüzü Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan koruluklara sosyal donatı alanları kazandırmaya devam ediyor. Cumhuriyet’in 92’nci yıldönümü sebebiyle Mehmetçik Parkı içerisine inşa edilen Cumhuriyet Kitapevi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) iş birliği ile projelendirilen merkez ilçede yaşayan vatandaşlara hem kütüphane hem kitapevi olarak hizmet verecek. İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk’e ait bir çok kaynağın bulunduğu kütüphane özel olarak Mimar Murat Şahin tarafından ahşap malzeme kullanılarak tasarlandı.
“KÜTÜPHANELER TALEPLER DOĞRULTUSUNDA ÇOĞALACAK”
Cumhuriyetin güçlenerek büyümesi, sonsuza dek yaşaması için herkesin çok çalışması gereken bir dönem olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Böyle bir günde Atatürk Kitaplığı’nı Beylikdüzü halkının hizmetine kavuşturuyoruz. Kendi kavramları olan bir kütüphane Burayı Atatürkçü Düşünce Derneğimizin Beylikdüzü şubesi burayı yönetecek. Kendilerine tahsis ediyoruz. Burada Atatürk ve düşüncelerine ait kitapları vatandaşlarımız satın alabilecek. Aynı zamanda bir kütüphane kimliği ile de hizmet sunacak. İhtiyaç duyuldukça ilçe genelinde yaygınlaştıracağız. Talepleri değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
“ATATÜRK İLE İLGİLİ TOPLUMDA EKSİK BİLGİLER VAR”
Atatürk ile ilgili toplumda eksik bilgiler olduğunu ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Ulviye Seçkin, “Bu eksikleri gerek kitaplar gerekse burada bulunan arkadaşların sunacakları bilgilerle bu eksikliğimizi gidermek istiyoruz. Toplumda Atatürk ile ilgili çok eksik bilgiler var. Yanlış bilgiler var. Bilinmeyenler var. Bu kitapevi ile birlikte bunları halkımıza anlatacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!