Beykoz Belediyesi, taksicileri iftar sofrasında buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Beykoz Belediyesi, taksicileri iftar sofrasında buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 09:19

Beykoz Belediyesi, taksicileri iftar sofrasında buluşturdu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - BEYKOZ Belediyesi, "Beykoz'da Ramazan, paylaşmaktır" sloganıyla düzenledikleri sokak iftarlarında bu kez taksiciler bir araya getirdi. Taksiciler kendileri için düzenlenen iftar programında keyifli vakit geçirirken, arkadaşlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.

Taksiciler, Beykoz Belediyesi meydanında düzenlenen iftar programına taksileriyle geldi. Ramazan'da kendileri için gerçekleştirilen organizasyonda yer almaktan dolayı büyük mutluluk yaşayan taksiciler, ezan sesiyle birlikte oruçlarını açtı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN KAHRAMAN KADIN TAKSİ ŞOFÖRÜ 

16 senedir taksi şoförlüğü yapan ve darbe girişimi sırasında aracında bir kadının doğum yapmasına yardımcı olarak adından söz ettiren Reyhan Soylu, "Hamile kadını hastaneye yetiştirmem gerekiyordu ama olmadı, yolların azizliğine uğradım. Darbe yüzünden yollar kapanmıştı. Bu yüzden doğum yolda gerçekleşti. Güzel bir olaya şahit oldum. Kadın şoför olmamla ilgili insanların düşüncelerini önemsemiyorum. İlgilenmediğim için de sanki kendi arabamı sürüyormuşum gibi geliyor. Ben ekmeğimin derdindeyim" diye konuştu.  

İftar programına katılan taksi şoförü Erdoğan Ayruk, "Değerli meslektaşlarımla beraber belki de dünyanın en yoğun trafiğinin olduğu İstanbul'da trafikle mücadele ederek halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Burada bulunarak önemsendiğimizi hissettik. Burada ailemizle ve değerli meslektaşlarımızla birlikte dayanışma içerisinde bir arada iftarımızı yapacağız. Ramazan'da müşteriler anlayışlı oluyor. Trafikte ister istemez sinirli hareketler oluyor ama kendimize mukayyet oluyoruz. Çünkü bu bizim mesleğimiz" ifadelerinde bulundu. 28 senedir taksi şoförlüğü yapan Şener Temizel, trafik taksicileri zorladığını belirterek, katıldığı iftar programının taksicileri birbirlerine kenetlediğini ifade etti.

İstanbul Durak Dayanışma Platformu Başkanı Ünal Demirkaya, kendilerine özel düzenlenen iftar programı ile ilgili, “Birlik ve dayanışma içerisinde olmak için bir araya geldik. Şu an burada Beşiktaş, Bahçelievler, Büyükçekmece gibi İstanbul’un dört bir yanından Durak Dayanışma Platformuna üye olan taksiciler var. Buradaki maksadımız güzel Ramazan ayımızı huzurlu bir şekilde geçirmek, ailelerle, taksici arkadaşlarımızla birlikte iftarımızı yapmak. Şuradaki ambiyansı hiçbir yerde yakalayamazsınız. Ramazan ayındaki bu hava daha farklı oluyor. Huzur doluyor insan” şeklinde konuştu. İstanbul’un trafiğini çekmenin kolay olmadığını da belirten Demirkaya, taksiciler olarak sakin davranmaya çalıştıklarını kaydetti.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in de taksicilerle birlikte aynı sofrayı paylaştığı iftar programına, Meksikalı boksör Marco Antonio Periban’ı yenerek dünya şampiyonluğu yolunda ilerleyen Türk Boksör Avni Yıldırım da katıldı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!