Beyin Şenliği'ne büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Beyin Şenliğine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 13:17

Beyin Şenliği'ne büyük ilgi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi, Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ve Gelecek Koleji’nin birlikte düzenlediği ‘Beyin Şenliği’ 7’den 70’e her yaştan insanı buluşarak, zekâ oyunları oynandı, el sanatları yapıldı ve çeşitli bilgilendirme seminerlerine katıldı.
7’den 70’e her yaştan insanın bir arada aktivite yaptığı ‘Beyin Şenliği’ Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi'nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da aktivitelere katıldığı şenlikte, zekâ oyunları oynandı, ey sanatları yapıldı ve çeşitli bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Geliri, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’ne bırakılacak mini bir de kermesin düzenlendiği şenlikte katılımcılar, Başkan Tarhan’a kendilerine sağladığı bu imkânları nedeniyle teşekkür amacıyla kendi hazırladıkları bir gemi maketini hediye etti.
Gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler veren Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Koca, insanın küçük yaşlardan başlayarak yaşını aktif alması durumunda daha ileri ki yaşlarda rahat bir yaşam sürecinin altını söyledi.
Mezitli’yi mutlu, güvenli ve sağlıklı bir kent yapabilmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, "Halkımızın mutlu olduğu bir kentte yaşamasını sağlamak biz yöneticilerin en önemi sorumluluğu olmalı. Bu nedenle projelerimizi hazırlarken her yaştan insanımızı düşünerek üretiyoruz. Açtığımız ve Mersin’in en güzel okul öncesi eğitim kurumu olan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yanı sıra yine hayırsever desteğiyle yaşama geçirdiğimiz Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi bunun en güzel örneğidir" dedi.
Eski Davultepe Belediyesi’nin yanında daha büyük ve daha modern bir Aktif Yaş Alma Merkezi daha yapacaklarını ifade eden Başkan Tarhan, "Mezitli genel olarak emekli vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı bir kent. Açtığımız bu kurumlar ileri yaştaki insanlarımızın evlerinden çıkarak sosyal yaşama katılmaları ve üretmeleri için önemli görevler üstleniyor. Buraları daha çok kullanarak, etkinliklere katılarak, hem kendi yaşınızı ve sağlığınızı dinç tutmaya hem de buraların daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!