Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 6 kişide hayat bulacak

Güncelleme Tarihi:

Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 6 kişide hayat bulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 12:47

Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 6 kişide hayat bulacak

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN'da, beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 54 yaşındaki Meryem Aslan'ın organları 6 kişide hayat bulacak.
Besni'nin Çakırhüyük Beldesi'nde oturan 3 çocuk annesi Meryem Aslan, geçen hafta rahatsızlanınca ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Beyin kanaması geçirdiği saptanan ve yoğun bakım ünitesine alınan Aslan'ın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.
Organ Nakil Merkezi yetkililerinin görüştüğü ailesi Meryem Aslan'ın organlarını bağışladı. 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden gelen Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu başkanlığındaki ekip tarafından 5 saat süren operasyonla İstanbul Koşuyolu Hastanesi, Elazığ Üniversitesi ve Malatya Turgut Özel Hastanesi'nden gelen ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarında katıldığı operasyonla; Meryem Aslan'ın kornea ve böbrekleri Malatya, karaciğeri Elazığ ve akciğerleri İstanbul'daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi.
Organ naklinin örnek alınması gerektiğini belirten Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan, "Yaptığımız tüm müdahalelere rağmen hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda organ bağışı için çalışmalarımıza başladık. Organ naklinin bağlı olduğumuz bölge koordinatörleriyle görüşüp hastamızın organlarını alarak Malatya, Elazığ ve İstanbul'daki hastalara transferlerini sağladık" dedi.
Meryem Aslan'ın eşi Ahmet Aslan ise üzüntülü olduklarını ifade ederken, organ bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!