Beyhan Cenkçi Kaş'ta anıldı

Güncelleme Tarihi:

Beyhan Cenkçi Kaşta anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 14:41

Beyhan Cenkçi Kaş'ta anıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANKARA Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Beyhan Cenkçi, ölümünün 24'üncü yıldönümünde Antalya'nın Kaş İlçesi'nde mezarı başında anıldı.

Beyhan Cenkçi için Kaş Yüzbaşı Hasan Fehmi Sokullu Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş, eski Kaş Belediye Başkanı Emin Erdem, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın ve Kaşlılar katıldı.

Nazmi Bilgin, "Cenkçi, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünün gelişmesi, yeşermesi için kendi özgürlüğünü feda etmiştir. Ülkemizde şu an Cenkçi gibi insanlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Yaşamını Kaş'ı tanıtmaya adayan, ebedi istirahatgahının burada olmasını isteyen Cenkçi'yi 24'üncü ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmetle, şükranla anıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Halil Kocaer de "Sayın Cenkçi, Kaş sevdalısı bir insandı. Kaş'ta yaşam ve ulaşım koşullarının çok zor olduğu bir dönemde Kaş'a geldi. Kaş'ın tanıtımında ve sorunlarının çözümünde çok önemli katkılar sağladı. Bu nedenle, ebedi istirahatgahı olarak Kaş'ı seçti. O, Kaşlıların gönlünde her zaman yaşıyor, yaşayacak. Kaşlılar olarak Cenkçi'nin ebedi istirahatgahına ev sahipliği yapmanın onurunu taşıyoruz" diye konuştu.

Cenkçi için cuma namazının ardından Süleyman Çavuş Camii'nde mevlit okutuldu.

Beyhan Cenkçi, 17 Mart 1993 yılında Ankara'da vefat etti. Vasiyeti üzerine, çok sevdiği ve yaşamının bir bölümünü geçirdiği Kaş'ta toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!