'Beyefendi istiyor' tepkisi: Babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun

Güncelleme Tarihi:

Beyefendi istiyor tepkisi: Babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 01:36

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dünkü grup konuşmasında adını, unvanını yanlışına, tembelliğine, basiretsizliğine alet etmeye kalkanları affetmeyeceğini söyledi. “Bu en yakınım, babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun” diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bürokrasi başta olmak üzere, pek çok yerde, nerede işinin altından kalkamayan, nerede tembellik yapan, nerede sorumluluğunun yükünü taşımayan biri varsa, hemen şu tarz ifadelerle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor; ‘Beyefendi böyle istiyor’ veya ‘Cumhurbaşkanımız böyle istiyor’ veya ‘Külliye böyle istiyor.’ Bu yöntemin basit bir bürokratik işlemden, herhangi bir yatırımın detaylarıyla ilgili tercihlere, ömrümde hiç görmediğim, tanışmadığım insanların taltifi veya tasfiyesine kadar her konuda kullanıldığı anlaşılıyor. Daha önce medyada, özellikle sosyal medyada benim adıma ahkam kesenlerle ilgili rahatsızlığımı belirtmiştim.

YENİ BİR ŞİFREYE DÖNÜŞTÜ
Eğer ben birisine bir şey söyleyeceksem, bir konuda tavır koyacaksam kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok, bunu bizzat kendim yaparım. Bana göre bu tavır, yani; ‘Beyefendi, Cumhurbaşkanı böyle istiyor’ sözü, adeta bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüşmüştür. Sorun çözme makamında oturduğu halde, kim olursa olsun, sürekli şikâyet eden, suçu başkalarına atan, özellikle de bizi bahane ederek, kendini kurtarmaya, temize çıkarmaya çalışan herkes başarısız kişidir. Bakan bakanlığını tıkayacak, bürokrat kurumunu tıkayacak, siyasetçi teşkilatını tıkayacak, belediye başkanı belediyesini tıkayacak, ondan sonra da suçu bizim üzerimize atacak. Yok öyle yağma, herkes görevini yapacak.

EN YAKINIM DA OLSA
Bu benim en yakınım da olsa lütfen, bizzat ben bir bakanımı, bir bürokratı aramıyorsam, babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun. Tüm bakan arkadaşlarıma, şu 15 yıllık süre içinde her zaman bunu söylemişimdir: Adımı kullanarak sizlere kim geliyorsa, lütfen eğer benden bir telefon almıyorsanız bana sorun ve bunu teyit etmiyorsam bu insanları lütfen gönderin. Bunu yapanlar sahtekârdır, dolandırıcıdır. İsmimi, unvanımı, kendi yanlışına, basiretsizliğine alet etmeye kalkan hiç kimseyi affedemem.”

KENDİ AİLEM DE DAHİL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısından ayrılırken gazetecilerin, “Sözleriniz bürokratik yapıya mıydı” sorusu üzerine, “Hepsine, hepsine, tepeden tırnağa, tepeden tırnağa, istisnası yok, kendi ailem de dahil” dedi. Erdoğan, “Size spesifik şikâyetler mi geldi” sorusuna karşılık da, “Tabii canım hepsi geliyor. ‘Beyefendi böyle dedi, Cumhurbaşkanı böyle dedi’. Biz, artık bu makamı kullandırtmayacağız” yanıtını verdi.

BU HAFTA İKİNCİ GÖRÜŞME
ERDOĞAN, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesine ilişkin de, “Bu, uzun zamandır ilk defa ABD-Türkiye ilişkilerinde ortak frekans yakalayabildiğimiz bir görüşme oldu. Bu da tabii PYD/YPG meselesinden FETÖ’ye, ülkemiz aleyhine devam eden davalardan savunma sanayii işbirliğine kadar pek çok hususu enine boyuna konuştuğumuz bu görüşmenin devamını inşallah önümüzdeki günlerde tekrar yapacağız” dedi. Erdoğan, gazetecilerin Trump ile yeniden ne zaman görüşeceği sorusuna da “Kendisi ‘Önümüzdeki hafta içinde arayabilirim’ dedi, bu hafta içinde. Ararsa o, aramazsa ben arayacağım” yanıtını verdi. “ABD Savunma Bakanlığı’ndan dün (önceki gün) yapılan açıklamada, ‘ABD’nin YPG’ye silah yardımını sürdüreceği’ ifade edildi. MGK’dan bu yönde bir karar bekleyelim mi?” sorusu üzerine de, “Nasıl olsa biz görüşmelerden sonra açıklamamızı yapıyoruz” diyen Erdoğan, “Bu bildiriye yansır mı?” sorusuna karşılık da, “Bakalım. Yansıma kabiliyetine göre değişir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!