Beydağ Baraj Gölü'ne 80 bin yavru balık bırakılacak

Güncelleme Tarihi:

Beydağ Baraj Gölüne 80 bin yavru balık bırakılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 11:57

Beydağ Baraj Gölü'ne 80 bin yavru balık bırakılacak

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü İzmir'de geçimini gölden sağlayan balıkçıların yüzünü güldürecek. Balıkçıları desteklemek maksadıyla Beydağ Baraj Gölüne 80 bin yavru balık bırakılacak.
2014 yılında kurulan Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifine bağlı 50 balıkçının avlandığı gölde sarı sazan, tatlı su levreği ve çim sazanı yaşıyor. Geçen yıl yaklaşık 30 ton balığın tutulduğu gölde haziran ayı ile birlikte yeni sezon açıldı. İlk gün ağlara takılan yaklaşık 1.5 ton balık, balıkçılarının yüzlerini güldürdü.
Beydağlı balıkçılara ikinci sevindiren haber ise DSİ'den geldi. DSİ göl, gölet ve barajlardaki mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı balıklandırma çalışmaları çerçevesinde Beydağ baraj gölüne 80 bin yavru balık bırakacak.
2016'DA GÖLE 60 BİN BALIK BIRAKILMIŞTI
Seferihisar Ürkmez'deki üretim tesisinde geçen yıl 1 milyon 300 bin balık üretildiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Geçimini Beydağ Baraj Gölü'nde avlanarak sağlayan balıkçılarımızı desteklemek maksadıyla 2016'da suya 60 bin balık atılmıştı. Bu yıl, bu sayıyı 80 bine çıkarıyoruz. 15 Temmuz tarihinden itibaren 80 bin sazan yavrusu daha göle bırakılacak" dedi.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!