Beyazıt Öztürk: Beni politikaya malzeme etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Beyazıt Öztürk: Beni politikaya malzeme etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 22:23

KANAL D’de cuma gecesi yayınlanan Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanan ve kendini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik’in, “Burda doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Sessiz kalmamalısınız. Artık  el verin insanlar ölmesin çocuklar ölmesin anneler ağlamasın” çıkışının yol açtığı tartışmalar ve tepkiler üzerine Beyazıt Öztürk, Kanal D Ana Haber Bülteni’nde o geceyi anlattı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Öztürk, “Şaşkınım, benden beklenebilir mi böyle bir şey? Yıllardır duruşum belli. Lütfen beni politikaya malzeme etmeyin” dedi.

Öztürk, istemeden kırdığı kişilerden özür dilediğini söyledi. 

ÇOK ÜZGÜNÜM

Kanal D Ana Haber’i sunan Gözde Atasay’a, öncelikle çok şaşkın ve üzgün olduğunu söyleyen Beyazıt Öztürk, şunları söyledi: “Hem gündemi bu tür bir olayla oyaladığım için, hem bu işin içinde adım geçtiği için, sevenleri kırdığım için gerçekten üzgünüm. Şaşkınım, benden beklenebilir mi böyle bir şey? Yıllardır duruşum belli. Tavrım belli. Vatana, millete, bayrağa bağlılığım belli. Öyle büyüdük çünkü. 20 yıldır ben bu işi yapıyorum, 20 yıldır başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Keyifle her zamanki gibi telefona gittim. İlk cümlede ‘Burada çocuklar ölüyor siz orada bunun farkında mısınız?’ diye bir şeyle karşılaşınca tüm samimiyetimle söylüyorum, kırılma noktası orası oldu. Benim beynim durdu orada. En büyük hatam konsantrasyonumu kaybettim. Çünkü o sırada çok samimi anlatıyorum. Canlı yayındayız, önde seyirciler ne yapacağımı bekliyor. Arkada konuklar var. Kendi iç sesimi dinlemekten, arayan kişinin konuşmasını dinleyemedim. Benim aklımda kalan şuydu: Burada bir şeyler oluyor, siz orada eğleniyorsunuz. Hep kafamdan daha hassas olacağız bundan sonra daha da hassas olacağız. Hep aynı şeyleri söyledim. Teşekkür ederiz, alkış dedim.  

Haberin Devamı

BEN POLİS ÇOCUĞUYUM

Arkasında böyle bir sohbetin olduğunu, böyle bir niyetin olduğunu gerçekten stüdyodaki birçok insan da anlayamadı. Buradaki durum şu; ben bir polis çocuğuyum. Üzüldüm. Biz ailecek, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza bağlılıkla büyüdük bugüne kadar. Şehitler olduğunda bu ülkede programı da yapmadık. Programı yarıda kestik. Oradaki güvenlik güçlerinin ne kadar zor şartlarda mücadele ettiğini hepimiz biliyoruz.Bazı açıklamalar yapılıyor siyasetçiler tarafından. Beni lütfen politikaya malzeme etmesin kimse. Çünkü bugüne kadar eğlendirmek için, insanların biraz yüzü gülsün diye uğraştım. Mümkün olduğu kadar da politikaya girmemeye gayret ettim. İşimi çok seviyorum ve işime de devam edeceğim Kanal D’de.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLİYORUM

Gelen tepkileri çok anlayışla karşılıyorum. 20 yıldır başıma gelmeyen bir şey. Terör örgütünü alkışlatıyor diye bir şeyler söylendi. Ben de, Kanal D de, hayatımızda aklımızın ucundan geçmeyecek bir şey. Gerçekten de istemeden yaptığım bir şeyler olmuşsa, herkesten özür diliyorum.Güneydoğu’da yaşananlarla ilgili herkesten bir fazla söyleyeceğim bir cümle yok. Bütün Türk halkı ne düşünüyorsa aynısını düşünüyorum. Bir an önce terör örgütünün silahı bırakmasını ve bu işlerin çözülmesini tabii ki canı gönülden diliyorum. Allah oradaki bütün güvenlik güçlerimize kolaylık versin. Biz devletimizin milletimizin yanındayız.  

AYŞE ÇELİK’E SORUŞTURMA

Haberin Devamı

Diyarbakır Başsavcılığı, öğretmen olduğunu öne süren Ayşe Çelik hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturmada, Çelik’in herhangi bir okulda görev yapmadığı, 2010 yılında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yakınlığıyla bilinen Güldeste Eğitim Kurumları’nda, 2013’te ise Silvan Halk Eğitimi Merkezi’nde ücretli resim öğretmeni olarak çalıştığı belirlendi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!