Beyazıt Meydanı'nda OHAL ve KHK'lara karşı eylem

Güncelleme Tarihi:

Beyazıt Meydanında OHAL ve KHKlara karşı eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 14:41

Beyazıt Meydanı'nda OHAL ve KHK'lara karşı eylem

Haberin Devamı

 

 

Erhan TEKTEN- Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA) BEYAZIT  Meydanı'nda bir grup, OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamuda yapılan görevden uzaklaştırmaları protesto etti. İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), SES Aksaray Şubesi, Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul'daki bir çok üniversiten öğrencinin katıldığı eyleme, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da destek verdi.

"Beyazıt Faşizme Mezar Olacak", "Ferman Devletin, Üniversiteler Bizimdir", "Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz" sloganlarının atıldığı eylemde, üzerinde "K(eyfi), H(ukuksuz) K(ıyımlara) Son, Geri Döneceğiz" yazılı pankart açıldı. Grup üyeleri toplu bir şekilde İstanbul Üniversitesi Ana Kampüsü'nde toplanarak, Beyazıt Meydanı'na geldi. Dışarıda bekleyenlerle birleşen grup adına basın açıklamasını Görkem Doğan okudu. Doğan, geçtiğimiz 3 Kasım günüde Beyazıt Meydanı'nda olduklarını , KHK ile üniversiteden atılan arkadaşları ile meydanı terk etmeyeceklerini söylediklerini belirterek, "Bugün yine buradayız ve bir kez daha üniversiteyi de memleketi de OHAL fırsatçılarına, müstebitlere, cemaat ve tarikatlara terk etmeyeceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Doğan ayrıca, "Sadece Üniversiteye değil memlekete de sahip çıkmak için buradayız. OHAL'in kaldırılmasını, KHK'ların geri çekilmesini, atılan arkadaşlarımızın geri dönmesini bunun için istiyoruz. Bu doğrultudaki mücadelemizi sonuç alıncaya kadar bıkmadan, usanmadan ve yılmadan sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!